2 липня 2024 12:25

Жозе Фонте виступив на захист Роналду на тлі заяв про те, що він заважає збірній

Колишній захисник збірної Португалії Жозе Фонте виступив на захист Кріштіану Роналду на тлі заяв про те, що він заважає національній команді.

«Я провів із ним багато років у збірній і ніколи не бачив жодних проблем. Що я знаю, то це те, що він не просто сам по собі великий професіонал, він також намагається допомагати решті в команді. Навіть просте спостереження за ним може дати вам уявлення про те, що вам слід робити, щоб досягти успіху, але коли ви з Кріштіану, ви отримуєте набагато більше.


Він капітан команди, і він завжди був балакущим хлопцем, який багато говорить, але і на полі, і за його межами він також надає приклад іншим. Тому, коли він раніше за всіх йде в спортзал або проходить фізіотерапію і готує своє тіло і розум, він тягне за собою і всіх інших.


Він вів, а ми йшли. Я пам'ятаю, як ми всі приймали крижані ванни і ходили в сауну о другій годині ночі через нього, і, крім того, що це допомагало нашому фізичному відновленню, важливо те, що ми робили це разом, всією командою.


Окрім створення ідеального командного духу, я завжди бачив у цьому можливість навчатися у найкращих. У сьогоднішній грі ви маєте так багато миттєвого доступу до інформації та даних, і гравці будуть проводити власні дослідження, щоб з'ясувати, що працює для них, а що ні. Але Кріштіану має здатність спілкуватися з найкращими експертами у світі в усіх галузях, і добре те, що він радий поділитися цим досвідом з усіма.


Він буде говорити про все, про що ви його запитаєте, тому що він хоче покращити вас та команду, і це створює сприятливу атмосферу для роботи», – наводить слова Фонте ВВС.


Нагадаємо, під час вчорашнього матчу зі Словенією Роналду не реалізував пенальті. Португалія змогла обіграти суперника лише у серії післяматчевих одинадцятиметрових ударів.