2 липня 2024 08:10

Андрій МАТКЕВИЧ: "Треба добре виступити за збірну і гідно представити "Динамо"

Футболіст юнацької команди «Динамо» Київ Андрій Маркевич дав коментар клубній пресі. Півзахисник розповів про своє міжсезоння, підготовку до нових викликів, а ще поділився очікуваннями від Євро-2024 для збірної України U19.


- Як відбувається процес підготовки до нового сезону? На що робляться акценти?

- Зараз ми закладаємо більшою мірою фізичну підготовку, потім будемо працювати над тактичними та технічними аспектами. Всі повернулися з відпустки у гарному фізичному стані.


- Як відпочивав під час відпустки?

- У мене був більшою мірою активний відпочинок. Відпочивали з дівчиною в Карпатах. Працював, виконував усю програму, яку нам надсилали.


- У рамках підготовки до Юнацької Ліги УЄФА «Динамо» U19 вирушить на турнір до Чехії. Наскільки підготовче турне важливе для команди?

- Дуже важливо мати досвід ігор з європейськими командами. Вважаю, це дуже корисний турнір для нас.


- Команда зараз вже працює у режимі двох тренувань на день. Наскільки це приємний чи неприємний період?

- Для кожного по різному. Дивлячись, які тренування. Зараз більше фізики. Звісно, такі тренування не дуже приємні, всім більше подобається працювати з м’ячем.


- Ти отримав виклик до збірної України U19, попереду Євро-2024. Чи задоволений тим, що тебе помічають, запрошують до збірної?

- Звісно, задоволений. Хочеться надалі прогресувати, не зупинятися на U19, все робити поступово. Треба добре виступити за збірну та достойно представити київське «Динамо».


- Як оціниш минулий сезон для себе та команди? Які цілі на новий сезон?

- Не можу сам себе оцінити. Було багато травм, сезон був важкий. Звісно, для команди сезон був успішним, адже ми стали чемпіонами, двічі обіграли «Шахтар». Хочеться у цьому сезоні знову здобути золото, підтвердити, що ми найкраща команда U19.