29 червня 2024 22:53

Лучано Спаллетті: "Італія завжди була під вогнем: "Ви маєте перемагати, ви повинні перемагати"

Головний тренер збірної Італії Лучано Спаллетті прокоментував виліт з Євро-2024 у 1/8 фіналу від Швейцарії (0:2).


«Я відповідаю за те, що сталося. Я вибрав цей склад. Це частина процесу, під час якого я знайомлюсь з гравцями. Я незадоволений грою, яку ми показали сьогодні ввечері. Я був незадоволений грою проти Іспанії. Був частково задоволений двома іншими матчами.

Це частина процесу. Усі інші тренери провели по 20 матчів перед цим Євро, а я лише 10. І ми завжди були під вогнем: «Ви повинні перемагати, ви повинні перемагати». Напевно, мені потрібно краще дізнатися про свою команду, щоб мати можливість краще організувати її гру. У нас також через травми не було кількох гравців, на яких я розраховував.

З погляду інтенсивності ми були гірші за суперника. Швейцарія заслужила на перемогу. Майбутнє збірної Італії тепер зводиться до тяжкого вибору, нам потрібно більше фізичної підготовки. У наших гравців є якість, але коли ви втрачаєте інтенсивність протягом 90 хвилин, цілком природно, що приходить думка: потрібно щось змінити та додати фізики.

Це не такий скандальний результат, як можуть уявити люди. Ми подолали складну групу. Але ми не побачили команду з індивідуальністю.

Команда була боязкою з погляду інтенсивності гри. Нам не вдалося підтримувати високий рівень інтенсивності. Коли неможливо відібрати м'яч, зважаючи на те, що у нас не так багато швидкості ззаду, нам довелося віддати їм простір на полі. Іноді ми відбирали м'яч, але не дуже добре його тримали.

Ми маємо щось змінити, такий футбольний вердикт, ми будемо змушені це зробити. Тут немає жодної вини, тому що відповідальність лежить на мені, вона ніколи не лежить на гравцях. Але я не боюсь. З першого дня я був під тиском, але дуже спокійно готовий змагатися на такому рівні», - сказав Спаллетті.