29 червня 2024 17:29

Каладзе про збірну Грузії на Євро: "Цей подвиг багато означає для країни та грузинського народу. Нам нема чого втрачати проти Іспанії"

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Каха Каладзе висловився про успіхи збірної Грузії.


– Ця команда творить історію, що це означає для країни?

– Важко підібрати правильні слова. Тому що, говорячи про історію, ми не можемо обмежуватись лише спортом, цей подвиг дуже багато означає для Грузії та для грузинського народу. Менталітет, почуття власності, традиції, прапор. Все це є у перемогах збірної. Щодо цього ми схожі на Італію.

- Які ключі до успіху?

– Менталітет тренера, дисципліна та тактичний підхід були бездоганними у трьох матчах.

– Тепер матч із Іспанією, найкращою командою групового етапу.

– Вона фаворити у боротьбі за трофей, тому на папері наша місія видається «нездійсненною». Іспанія грає на автоматі, гарна у всіх аспектах і має кілька талановитих молодих гравців.

Нам доведеться вичікувати, тримаючись на короткій дистанції та створюючи щільність із низьким блоком у півзахисті. Нам нема чого втрачати, і ми хочемо грати без страху і побоювань. На контратаках ми можемо дістати будь-кого, і я впевнений, що іспанці теж не будуть нас недооцінювати.

– Давайте поговоримо про таланта із «Наполі».

– Квара – це Квара, унікальний гравець у своїй ролі за характеристиками та якостями. Маючи міжнародний авторитет найвищого рівня, він той елемент, який дає нам можливість ставити суперників у скрутне становище. Хвіча один може тримати оборону суперника у напрузі, даючи Мікаутадзе можливість забити, – сказав екс-гравець збірної Грузії.