29 червня 2024 15:02

У Бразилії розповіли про проблеми екс-легіонера "Шахтаря" з наркотиками

Колишній президент бразильського клубу «Віторія» Салвадор Паулу Карнейру, перебуваючи в ефірі одного з ток-шоу, ненароком розповів журналістам історію про те, як допомагав підмінювати аналізи тодішнього гравця цієї команди Матузалема, який в майбутньому зробив непогану кар'єру у Європі та був генієм періоду становлення «Шахтаря» за Мірчі Луческу.


«Сезон закінчився, я був удома. Я був зосереджений на своїх справах. Потім мені зателефонував швейцар і сказав, що Прето [Касагранде], Аллан Делон і Матузалем увірвалися рано-вранці в один із розважальних закладів, перестрибнули через паркан і вдарили охоронця. Я був змушений взяти машину та поїхати туди. Коли я підійшов до входу, я спочатку побачив Прето. Він спіткнувся об диван та впав. Чортів боягуз. Потім я почав займатися Матузалемом. Я піднявся сходами за ним і навіть підмінив сечу, аби врятувати його від допінгу, тому що він був наркоманом», – сказав Карнейру.


Незабаром після цього Карнейру попросив журналістів не записувати і не викладати цю історію, проте ті здивували його звісткою, що трансляція їхнього спілкування здійснюється онлайн і щось вирізати не вдасться. У цей момент екс-президент «Віторії» відкинув мікрофон і почав нервувати.


«Ви жартуєте?» – сказав він. А потім продовжив: «Приберіть, приберіть, приберіть це, будь ласка, а то... Заради Бога, навіть не жартуйте з цього приводу. Можете прибрати все це, інакше я зупинюся».


Незабаром трансляція ток-шоу в Інтернеті справді зупинилася. У заяві, яка з'явилася потім, повідомлялося, що учасники «обізнані та згодні з редакційною політикою та беруть на себе всі ризики своєї поведінки».


Зазначимо, що журналісти Globoesporte зв'язалися з Алленом Делоном та Прето Касагранде, які категорично спростували все, сказане на їхню адресу Паулу Карнейру. Щодо Матузалема, то коментар від нього поки не надходив.


Матузалем грав за «Віторію» у 1997 та 1998 роках, після чого був проданий швейцарській «Беллінцоні». Згодом грав в Італії за «Наполі», «П'яченцу», «Парму» та «Брешіа», перш ніж влітку 2004 року за 14 мільйонів євро перейшов до «Шахтаря».