28 червня 2024 22:14

Сергій ПАЛКІН: "ФІФА ігнорує "Шахтар"

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін заявив, що ФІФА ігнорує звернення клубу щодо гравців, які пішли з команди після початку повномасштабної війни з Росією.


- Чи відчуваєте ви підтримку та допомогу від ФІФА?


- ФІФА нас ігнорує. Вона буквально ігнорує наші дзвінки та прохання, зокрема щодо гравців, які пішли після російського вторгненн, як Тете в «Ліон» або Манор Соломон в «Тоттенгем»: пішли в оренду і не повернулися, попри контракти, без жодної фінансової компенсації для «Шахтаря»

- Ви також берете участь у судовому процесі проти «Ліона».

- Так, і ми сподіваємося отримати відповідь протягом місяця. Зрозумійте: Тете був гравцем «Шахтаря», у 2022 році він переїхав в «Ліон» на правах оренди, але його контракт був все ще у нас. І «Ліон» отримав гроші, відправивши нашого гравця в інший клуб, вважаючи, що Тете тепер був їхнім гравцем, без консультації з нами і, перш за все, отримавши фінансову компенсацію. Тому «Ліон» отримав гроші від гравця, який не належав їм.

- Що вам говорить «Ліон»?

- Ми намагалися поговорити з «Ліоном», і я кілька разів спілкувався з Джоном Текстором. Але нове керівництво відповідає, кажучи, що ці операції залежали від старого керівництва… не пропонуючи нам нічого як компенсацію. Тому ми відкрили судове провадження. У нас не було цієї проблеми з «Реалом», наприклад, щодо Вінісіуса Тобіаса: вдалося домовитися з керівництвом Мадрида та Флорентіно Пересом, і нам вдалося знайти спільну мову. З «Ліоном» цього не було.

- І як відреагувала ФІФА?

- ФІФА нам не допомогла. Наші запити залишилися без відповіді, хоча ситуація була ненормальною. ФІФА не цікавиться нами та діє в своїх інтересах, не турбуючись про нашу ситуацію чи наші труднощі. Ми змушені справлятися, не маючи можливості розраховувати на ФІФА, яка, очевидно, має інші проблеми, – сказав Палкін.