28 червня 2024 19:15

Шрі-Ланка вимагає від Росії компенсацію за своїх громадян, загиблих на війні в Україні

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Під час візиту до Москви 26-27 червня делегація зі Шрі-Ланки на чолі з очільником МЗС Таракою Баласурією закликала Росію виплатити компенсацію за своїх громадян, які загинули на війні в Українію Про це йдеться у пресрелізі міністерства закордонних справ Шрі-Ланки.


За інформацію МЗС Шрі-Ланки, під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ РФ Руденком та заступником міністра оборони РФ генерал-полковником Фоміним обговорювалися питання "загибелі 17 громадян Шрі-Ланки, виплати компенсацій за загиблих та поранених, долі шріланкійців, які не вийшли на зв'язок, можливості добровільного повернення, дострокового розірвання контрактів та врегулювання питання грошового забезпечення".

В рамках переговорів Шрі-Ланка запропонувала створити спільний робочий комітет, який складатиметься з офіційних представників обох сторін, які проводитимуть зустрічі на регулярній основі з метою вирішення питань та проблем шріланкійців, які беруть участь у військових діях в Україні.

16 червня повідомлялось, що Шрі-Ланка відправить делегацію високого рівня до Росії, аби розслідувати ті випадки, коли громадяни можуть воювати в Україні, а також повернути своїх найманців.