28 червня 2024 17:22

Ван Дейк про Нідерланди на Євро: "Чудово розумію критику, ми переоцінили себе, можливо. Нам нема чого тут робити, якщо продовжимо так само"

Вірджіл Ван Дейк оцінив виступ збірної Нідерландів на Євро-2024.


У 3-му турі групового етапу нідерландці поступилися Австрії (2:3) і вийшли до 1/8 фіналу з третього місця у групі D.

«Можу чудово зрозуміти критику. Я не дурний і також знаю, що можу бути кращим, і маю бути кращим, і працюю саме над цим.


Я провів не найкращий матч проти Австрії. Це впливає на мене, я також вважаю, що в цілому все може і має бути кращим. Вся команда не бігла, але насамперед дивлюся на себе. Я міг би зробити набагато більше.


Можливо, ми переоцінюємо себе. Багато чого потрібно обговорити та проаналізувати. У матчі з Австрією все пішло зовсім не за планом, це дуже погано. Ми говорили про різні аспекти, тепер ми маємо показати це на ділі.


Все пішло не так, як треба. Не через тактику, справа в нестачі бажання перемогти, виграти м'яч. Про це необов'язково говорити з тренерами, гравці мають обговорити це між собою. Тож ми зробили це... У різких виразах.


Цей виступ скоріше відкрив мені очі, але, якщо ми продовжимо в тому ж дусі, нам нічого тут робити. Все має змінитися швидше, інакше ми сидітимемо вдома і думатимемо про те, що могло б бути. Ми цього не хочемо.

Ми скромні і не дивимось далі наступної гри. Ми не будемо нікого недооцінювати, ми маємо бути повністю зосереджені на майбутньому у вівторок матчі», – заявив капітан збірної Нідерландів на прес-конференції.

2 липня Нідерланди зіграють із Румунією до 1/8 фіналу чемпіонату Європи.