28 червня 2024 15:28

Спортивний юрист назвав 2 команди, які можуть замінити СК "Дніпро-1" у Прем'єр-лізі

Український спортивний юрист Ілля Скоропашкін назвав 2 команди, що можуть замінити «Дніпро-1» в складі учасників Української Прем'єр-ліги в разі зникнення спортивного клубу.


– Потенційне зняття «Дніпра-1» з чемпіонату – хто може замінити їх в УПЛ?

– Святе місце пустим не буває, як кажуть. Якщо дійсно вивільниться одне місце в УПЛ, то підтягувати будуть клуби з Першої ліги, як це зазвичай відбувається.


За яким принципом – поки важко сказати. Тому що регламент УПЛ сезону 2024/2025, який має регулювати це питання, ще не затверджений. Тобто, правила прописуються УПЛ та узгоджуються з УАФ прямо зараз.


Думаю, що претендент на місце «Дніпра-1» в УПЛ, якщо воно дійсно звільниться до моменту затвердження складу учасників УПЛ сезону 2024/2025, буде обиратись між клубами Першої ліги, які залишили УПЛ в цьому сезоні: «Минаєм» та «Металістом 1925».


– Якщо «Дніпро-1» зникне посеред сезону УПЛ, які тоді будуть прийматися рішення з їх результатами в турнірній таблиці?

– Залежить від того, як буде написано в новому регламенті. Раніше було анулювання, якщо команда знялась, провівши менше половини матчів чемпіонату, і технічні поразки/перемоги в матчах, які не були проведені, якщо команда знята зі змагань в другому колі...