27 червня 2024 22:12

Меньє про свист бельгійських фанатів: "Непропорційна та травмуюча реакція. Їхати 6 годин, щоб образити гравців – не вихід. Не можна свистіти Лукаку, найкращому бомбардиру"

Тома Меньє розкритикував фанатів за свист у бік гравців збірної Бельгії.

Напередодні вболівальники освистали команду після фінального свистка у матчі 3 туру Євро-2024 проти України (0:0). Крім того, фанати свистели у бік Кевіна де Брюйне та Ромелу Лукаку.


«Дияволи» пішли привітати вболівальників і розгорнулися, бо здобули досить специфічний прийом. Головним завданням була кваліфікація у плей-офф, не можна забувати, що ми не фінішували останніми у групі.


Я теж хотів би, щоб ми виграли усі матчі з рахунком 3:0 та заявили, що грати з Бельгією – не подарунок. Це не завжди можливе. Реакція була травмуючою та непропорційною.


Мені трохи прикро через непропорційну реакцію вболівальників та всіх коментарів. Ми маємо бути єдині. Різка критика... Деякі аналітики та коментатори могли б досягти того, щоб уболівальники більше підтримували збірну. Критика має бути конструктивною, інакше ми ні до чого не прийдемо. Нам подобається, коли нас підтримують, творити напругу не в наших спільних інтересах.


Справа не в тому, що гравці цього не зрозуміли, але це було непропорційно. На мій погляд, байдужість породжує набагато більше відчуття провини, ніж свист. Мені це здалося трохи божевільним. Ми можемо зрозуміти, що матч не виправдав очікувань. Було дуже тихо, навіть так, ніби ми програли.


Ми були так само розчаровані, як уболівальники. Вони мають на це право, бо приїхали, сплатили квитки, витративши свої гроші та час. Але їхати 6 годин, щоб образити гравців – не думаю, що це правильна мета.


Проблема почалася, коли з поля пішов Ромелу [Лукаку], і вболівальники засвистіли в його бік. Не можна свистіти хлопцеві, який є найкращим бомбардиром збірної (85 голів у 118 матчах за Бельгію), бо мав невдалий матч. Це абсолютно незрозуміло, непропорційно. Цей момент матчу спровокував нерозуміння між глядачами та командою», – заявив захисник збірної Бельгії та «Трабзонспору».