27 червня 2024 22:04

У Бенталеба відбулася зупинка серця під час тренувального матчу. 29-річний хавбек "Лілля" переніс операцію і може завершити кар'єру

У Набіля Бенталеба сталася зупинка серця.


18 червня «Лілль» опублікував прес-реліз, в якому повідомив, що алжирський півзахисник відчув себе погано і був доставлений до університетської лікарні для госпіталізації, яка триватиме кілька днів.


Через 6 днів клуб заявив, що медичні огляди виявилися обнадійливими, і футболіст може повернутися додому через кілька днів.


За інформацією RMC Sport, у футболіста сталася зупинка серця під час тренувального матчу у форматі 5 на 5, у якому він брав участь. Як захід першої допомоги був використаний дефібрилятор, Бенталебу також зробили масаж серця. Його ввели у стан штучної коми у лікарні.


Вчора Набіль успішно переніс операцію, йому було встановлено кардіостимулятор-дефібрилятор для стабілізації серцевої діяльності.


Історія хвороби гравця була відправлена до медичної комісії Федерації футболу Франції, яка повинна буде ухвалити рішення про те, чи варто дозволити Бенталебу продовжувати грати у футбол на професійному рівні. Враховуючи перенесене хірургічне втручання, ймовірно, що 29-річному хавбеку доведеться завершити кар'єру.


Зазначається, що проблеми із серцем у Бенталеба були й раніше. Так, вони обговорювалися під час підписання контракту з «Ліллем» у 2023 році.