27 червня 2024 20:22
2

"Всюди написано, що в нього зріст 189 см. А коли він приїхав, мені сказали, що в нього 183 см". Журналіст розповів, як "Динамо" підписувало Себальйоса

Відомий коментатор та журналіст Віктор Вацко розповів про те, як проходив перехід Брайана Себальйоса до "Динамо".

- Ця ситуація наробила багато галасу. Я ще взимку розповідав про латиноамериканця, якого "Динамо" хоче підписати. Я говорив про Себальйос. Кияни багато часу витратили на скаутинг та вибір із великої кількості кандидатів, яких пропонували клубу. Парадокс у тому, як "Динамо" стежило за Себальйосом. Кияни дивилися лише відео його матчів. А щодо нього як зрозуміти реальну антропометрію гравця.


Скрізь написано, що в Себальйоса зріст 189 або навіть 190 см. А коли він приїхав, мені сказали, що в нього 183 см. Історія полягає в тому, що Шовковський не захотів брати на себе відповідальність. Писали, що Себальйос злякався обстрілів та війни – це все нісенітниця. Просто хтось у такий спосіб подавав інформацію, що вигородити факап клубу.


Серед уболівальників це виглядає смішно. Недогледіли антропометрію. Не той зрiст. З іншого боку, слід розуміти наші реалії. Ніхто зі скаутів не може полетіти і подивитися футболіста наживо. У такий час ми живемо. Ця історія може стати уроком і для "Динамо", і для інших. Важливо мати своїх скаутів за кордоном.


Ціна питання 2 млн. євро, а для "Динамо" зараз це дуже великі гроші. Для мене ця ситуація незрозуміла в одному. За футболістом стежили понад півроку. Ігрові характеристики всім сподобалися. За ними Себальйос був на дві голови вищим, ніж усі інші центральні захисники, яких пропонували "Динамо". І це визнали усі. І скаути, і Шовковський. І я не розумію, що важливіше у футболі – ігрові характеристики чи ті сантиметри. Каннаварро вигравав чемпіона світу. "Шахтар" двічі поспіль стає чемпіоном України із центральними захисниками, у яких зріст 185 см та 182 см.


Усі казали, що Себальйос реально добре грає головою. Тоді є різниця, який в нього зріст? Ще кажуть, що вiн має відмінну швидкість. А чи була вона такою при зростi 189 см? А якою б тоді була його вартість? Це питання риторичне. Я розумію, що у європейському футболі у центрі захисту вимагають високих, силових та атлетичних футболістів. Я розумію всі ці побоювання Шовковського щодо антропометрії. Але він теж повинен розуміти, що якщо є трансферний ліміт у 2 млн євро на гравця, то Рюдігера або Салібу отримати нереально.


На Себальйоса дуже справив враження Київ. Йому сподобалася база "Динамо". Він одразу сказав, що хоче тут лишитися.

Відкриваєш вікі , зріст 180 см )) Усюди )
Сховати
"Цю сторінку востаннє відредаговано о 14:24, 27 червня 2024."

Усюди ))))))))))))))