27 червня 2024 11:16

Ротань - про склад на Олімпіаду: "Ми розуміємо, яка ситуація у "Динамо" - вони грають матчі кваліфікації до Ліги чемпіонів, готуються"

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань розповів про труднощі формування команди на Ігри-2024 у Парижі.


«Це дуже болюча тема. Наразі в нас йдуть перемовини, дуже тяжко йдуть перемовини. На зараз ми не можемо поїхати в оптимальному складі. Знаєте всі ці причини. Клуби мають право не відпускати гравців, тому що цей турнір не в дати ФІФА.


Дуже важко команди відпускають. Тим паче, ми розуміємо, яка ситуація там у динамівців, вони грають матчі кваліфікації до Ліги чемпіонів, готуються. Трошки інша ситуація у «Шахтаря». Зараз ми перебуваємо якраз у перемовинах. Відправили листи в клуби.


Розчарували трошки нас іноземні клуби – не відпускають практично нікого. Залишилися шанси щодо Трубіна, що все-таки його відпустять. Так, Хланя відпускають, сьогодні ще прийшло підтвердження щодо Таловєрова, якого відпускає ЛАСК. Чекаємо зараз щодо Трубіна. Також надіюся, що все буде «за», тому що «Бенфіка» відпускає Отаменді на Олімпійські ігри, томи ми розраховуємо, що відпустять і Трубіна.


Але потрібно трошки вже сумніватися. Наприклад, «Челсі» не відпускає Мудрика, вони прислали нам цього листа, але відпустили Угочукву. Подвійні стандарти. На жаль, ми опинилися в такій ситуації. Дуже хотілося б зіграти у повному складі на Олімпійських іграх. Більше, мабуть, в тому плані… У нас дуже сильні гравці. Навіть якщо не поїдуть ті гравці, які заслужили путівку на Олімпіаду, то в нас є з кого вибирати. Я впевнений у хлопцях. Немає ніякого непорозуміння. Ми довіряємо нашим хлопцям.


Ці пацани заслужили своєю кров’ю і потом, вони дуже хотіли на Олімпіаду. У нас дуже дружня команда була. Я бачу, як вони дзвонять не тільки мені, але й помічникам. Вони дуже переживають і дуже хочуть. Навіть ті хлопці, які зараз грають на Євро, практично всі з них хочуть поїхати», – сказав Ротань.