26 червня 2024 23:16

Артем ДОВБИК: "Останні дві гри показали, що матч з Румунією був випадковістю"

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Форвард збірної України Артем Довбик прокоментував матч третього туру групового етапу Євро-2024 з Бельгією (0:0), його слова передає кореспондентка Tribuna.com Дарина Калінчук.


– Дуже прикро. Все вирішила наша гра перша невдала. Останні дві гри показали, що це була випадковість. На жаль, таке у футболі трапляється.

– У тебе сьогодні були хороші моменти і з правої, і з лівої ноги.

– Буває таке, коли не залітає. Сьогодні команда добре боролася на футбольному полі, були моменти. Але якщо навіть вболівальники збірної Бельгії освистували свою команду… Так, прикро вилітати. Ці незабиті моменти в голові. Буду довго їх памʼятати.

– Від тебе було дуже багато очікувань – найкращий бомбардир Ла Ліги. Як ти для себе оцінюєш це Євро? 0 голів, але всі матчі в основному складі.

– Бачите, що зараз і в Лукаку нуль голів, і Кейн має 1 гол. Це такий турнір, на якому або воно піде, або воно, на жаль, у мене не пішло. Я в жодному разі не опускаю руки. Я працюю. Є час трохи відпочити та буду готуватися до нового сезону.

– Як ти думаєш, що цій команді треба ще змінити, щоб вона стала більш впевненою?

– Важко одразу сказати. Ми бачимо, що сьогодні грали проти топової збірної Бельгії. Можливо, матчів з такими командами треба більше грати: Німеччина, Англія, Франція, щоб у нас приходила ця впевненість з самого початку.

– Минулого Євро ви так розкрилися, цього разу не вдалося. Як підсумуєте для себе цей турнір?

– Оцінюю його негативно, звісно, тому що команда не вийшла з групи. Так, бувають як позитивні, так і негативні моменти. На жаль, цей Євро більше негативний.

– Можливо, ви знаєте в якому стані Миколенко?

– У нього було пошкодження, він відновився зараз від нього. Він не витримує усю гру, тому попросив заміну, – сказав Довбик.

Україна у першому матчі з Румунією програла 0:3, далі була перемога над словаками 2:1. У підсумку – останнє місце у квартеті та виліт з чемпіонату Європи.