26 червня 2024 20:58
1

Україна – Бельгія 0:0. Звіт про матч. Кінець шляху на ЄВРО

Сьогодні збірна України на "Штутгарт Арені" проводила вирішальний поєдинок за вихід із групи ЄВРО-2024 проти Бельгії.


На гру з бельгійцями тренерський штаб жовто-синіх вирішив використати схему із трьома центральними захисниками, якими стали Забарний, Сваток та Матвієнко. На правому та лівому флангах оборони розташувалися Тимчик і Миколенко, який відновився після травми, відповідно. У середній лінії вийшли Бражко, Шапаренко та Судаков, а пару форвардів склали Довбик та Яремчук.

Безпосередньо перед матчем із Бельгією наставник українців Сергій Ребров повідомив неприємні новини. Циганков із Мудриком через травми опинилися поза обоймою команди, що стало суттєвою втратою для атакуючого потенціалу нашої національної команди.


У перші хвилини поєдинку українці показали серйозну зарядженість на гру та намагалися якнайшвидше доставляти м'яч ближче до володінь суперника. Проте перший момент створили бельгійці. Де Брюйне якісною передачею вивів Лукаку на ударну позицію, але Ромелу з близької дистанції не зміг переграти Трубіна.


На 10-й хвилині ігрова ініціатива перейшла до Бельгії. Команда Доменіко Тедеско більше контролювала м'яч, а коли була без нього, активно пресингувала гравців збірної України на їх половині поля, не даючи їм вийти в атаку.


Такий стан речей тривав недовго. Жовто-сині вистояли і самі почали йти вперед, намагаючись при цьому якнайдовше зберігати м'яч. До моментів біля воріт Кастельса справа при цьому не доходила до 20-ї хвилини, коли дальнiм ударом кіпера бельгійців потривожив Яремчук. Постріл Довбика з лівої виявився дуже неточним.


Наступні дві атаки українців теж завершити влучним ударом не вдалося. Судаков з-за меж штрафного запустив м'яч на трибуни, а Яремчук, який головою замикав навіс Миколенка з лівого флангу, пробив повз площину.


Бельгія в атаці теж не дуже вражала. На 33-й хвилині їй на допомогу ледь не прийшов стандарт. Де Брюйне ударом зі штрафного вирішив закрутити м'яч у ближній кут, перехитрувавши Трубіна. Візуально вийшло дуже небезпечно, хоча Анатолій, як здалося, дотягувався до круглого, що влучив у сітку ворiт, із зовнішнього боку.


Жовто-сині відповіли ударом Судакова – Кастельс був на місці. За кілька хвилин Георгій опинився на газон після того, як Онана наступив йому на гомілкостоп, але після медичної допомоги продовжив гру.


На 42-й хвилині збірна України мала чудовий шанс вийти вперед. Яремчука вивели на ударну позицію, але замість того щоб бити по воротах, Роман вирішив зробити передачу на дальню штангу, куди паралельним курсом біг Довбик. На жаль, пас вийшов надто сильним, і Артем до м'яча не встиг.


Наприкінці першого тайму команди обмінялися моментами. Кастельс впорався із щільним ударом Судакова зі штрафного, а Трубін не підвів збірну України після потужного пострілу від Де Брюйне. На перерву збірні пішли за рахунку 0:0.


У другому таймі гра помітно прискорилася. Насамперед через активні дії бельгійців, які підняли темп в атаці і підвищили тиск на оборону українців. На 56-й хвилині Микола отримав травму, і тренерський штаб був змушений замінити його на Зінченка.


Непоганий момент був у Бельгії. Знову спрацювала зв'язка Де Брюйне-Лукаку. Кевін, як і на початку поєдинку, вивів нападника на хорошу позицію, але той замість обіграшу захисника вирішив підробити м'яч під ліву ногу та пробити з кута штрафного майданчика. Удар припав у руки Трубіну.


На 69-й хвилині Ребров провів потрійну заміну. Замість Яремчука, Шапаренка та Бражка вийшли Ванат, Малиновський та Степаненко відповідно. Поки свіжі футболісти розпочинали гру, Карраско ударом у ближній кут змусив Трубіна продемонструвати всю свою майстерність - кіпер України у стрибку відбив м'яч.


Жовто-сині відповіли двома гострими випадами. Спочатку Довбик з Ванатом вибігали в небезпечну контратаку, але Артем пригальмував, вирішив обіграти захисника один в один і зрештою втратив м'яч. Потім Артем з близької відстані намагався пробити Кастельса, однако влучив у Фаса.


Все той же Довбик на 80-й хвилині мав ще один момент. Форвард "Жирони" бив у ближній кут - м'яч пройшов поряд зі штангою. Відразу після цього Ребров зняв із гри центрального захисника Сватка та випустив Ярмоленка. Настав час йти ва-банк.


У ході однієї з них неточно пробив Бакайоко, який був у гарній позиції. У відповідь Малиновський потужно приклався по м'ячу здалеку, і якби Кастань не кинувся під удар, можливо, Кастельс мав би неприємності. Вже у компенсований арбітром час свій шанс не використав Судаков, який не зумів пробити кіпера бельгійців. Нічия залишила Україну на останньому місці в групі і за бортом турніру.

Сами виноваты. Причём - в первой игре с румынами. Так и хочется спросить после погрома 0:3 "Что это было"?