26 червня 2024 08:25

Євген ЛЕВЧЕНКО: "Чекаю тільки на перемогу над Бельгією, як можна по-іншому"

Колишній гравець збірної України Євген Левченко поділився із Tribuna.com очікуваннями від матчу Євро-2024 Україна – Бельгія.


«Чекаю лише на перемогу, як можна по-іншому. Звісно, ця бельгійська збірна дуже сильна, якщо не брати матч зі словаками. Вони мають багато високоякісних футболістів, які можуть легко вирішити хід матчу. Я розумію, що для нас ця збірна не буде дуже легкою. З іншого боку, можливо, ми матимемо багато шансів, щоб ми зробили улюблені контратаки з нашими швидкими нападниками. Можливо, нам гра в іншому стані допомагатиме. І я думаю, якщо ми гратимемо від оборони і вибігатимемо в контратаки, то зможемо виграти.


Тому я залишаюся оптимістом, але хотілося б, щоб ми почали грати з перших хвилин і не так, як це було зі словаками та румунами. Якщо ми зможемо перемогти, то це буде лише один м'яч. Але хотілося б, щоб ця збірна України показала по-перше результат, по-друге, футбол, який хотілося б бачити від збірної.


Якщо подивитися на матч із Румунією, то було багато помилок. Складно говорити про колективні дії. Це був провальний матч усієї команди. Але у футболі долю матчу вирішують моменти.


Я розумію, що будь-яка команда має помилки, але такі помилки, як ми зробили і як ми грали два тайми з Румунією, а також перші 30 хвилин зі Словаччиною, це не наш стиль гри, я вважаю. Але якщо ми зможемо зіграти, відштовхуючись від своєї якості проти Бельгії.


Я розумію, що ми гратимемо другим номером. Коли ми граємо другим номером, я бачив багато матчів, у яких вирішували результат матчу своїми діями на полі. Бельгія нас пресингуватиме. Нам дуже важко виходити із пресингу. Але якщо у нас є такі гравці, як Мудрік, якщо ми матимемо можливість грати Циганков, якщо Судаков гратиме більш вперед, то мені здається, що ми можемо використовувати це на свою користь», – сказав Левченко.