26 червня 2024 00:00
1

Англія вийшла з групи з першого місця, Данія пробилася до 1/8 фіналу з другої сходинки завдяки рейтингу ФІФА

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Після двох турів у групі С зберігалася одна з найбільших інтриг: крім питання переможця, у цьому квартеті мали визначитися щонайменше два учасники плей-оф. Гарантовано проходила у плей-оф Англія (навіть у разі фінішу на третьому місці), решта ж команд зберігали шанси на вихід у наступному раунді.


В останньому турі між собою Англія зустрілася зі Словенією, а Данія зіграла проти Сербії.
До 70-ї хвилини рахунки в обох матчах були 0:0. У підсумку команди закінчили матчі нічийними результатами, відтак їхнє положення у групі не зазнало змін.

Група С. Третій тур

Англія — Словенія 0:0

Данія — Сербія 0:0

Підсумок у турнірній таблиці групі С визначила перемога Англії над Сербією (1:0) у першому турі. Натомість за друге місце розгорнулася боротьба між Данією та Словенією: за усіма показниками (очки, особисті зустрічі, різниця м'ячів, кількість забитих голів і навіть критерієм фейр-плей) між збірними була абсолютна рівність.

У підсумку друге місце у квартеті С визначив критерій рейтингу: які місця займали збірні за підсумками завершення групового етапу Євро. Згідно з ним друге місце посіла Данія: в останньому рейтингу ФІФА вона займає дев'яте місце, тоді як Словенія — 15-те.

Група С. Турнірна таблиця
Англія — 5 очок (3 матчі), 2:1 (різниця голів)
Данія — 3 очки (3), 2:2
Словенія — 3 очки (3), 2:2
Сербія — 2 (3), 1:2

Попри фініш на третьому місці, збірна Словенії також пройшла у плей-оф Євро-2024 — як одне з найкращих третіх місць (з 3 очками випередила Угорщину завдяки кращій різниці м'ячів).
Мені здається ви не праві, данці мали менше жовтих карток, цей критерій береться до уваги раніше ніж рейтинг фіфа