25 червня 2024 17:32

Левандовські: "Найбільше мене злить це безсилля, усвідомлення того, що я не можу сильно допомогти збірній"

Нападник збірної Польщі Роберт Левандовскі поділився очікуваннями від матчу Євро-2024 проти Франції, який розпочнеться о 19:00.


«На цьому турнірі ми потрапили до дуже сильної групи. Франція, Нідерланди та Австрія перебувають на рівні чвертьфіналу Євро. Ми досягли дуже високої планки, яку, на жаль, не змогли подолати.


Я навряд чи сильно допоміг би збірній, граючи в стартовому складі. Вийти на другий тайм і вийти у стартовому складі – дві великі різниці. Найбільше мене злить це безсилля, усвідомлення того, що я не можу сильно допомогти збірній навіть коли у мене з'являється така можливість.

Сподіваюся, матч із Францією буде нашим найкращим на турнірі. Хоча нам залишається грати лише заради честі, я сподіваюся, що ми покажемо гарний футбол, створимо моменти та заб'ємо. Ми не можемо розвалитися, навіть якщо справи йдуть погано. Треба дотримуватись свого плану від початку і до кінця, незалежно від результату.

Не знаю, чи вийде досягти позначки 200 матчів за збірну. Грати стільки років на такому рівні з великими очікуваннями та намагатися втілити у життя не лише свої мрії, а й мрії польського народу – це тягар. Але я добре почуваюся у збірній. Атмосфера дозволяє отримувати насолоду від того, що ми тут.


Я не хочу шкодувати, що рано закінчив. Але мені не хочеться мучитися у сумнівах, коли цей момент настане. Поки що він не настав. Я маю відчути, що час настав. Ніхто не повинен підштовхувати мене до цього рішення. Це стосується лише мене та моєї родини», - сказав Левандовський.