25 червня 2024 14:21

​Iлля ЗАБАРНИЙ: "Навіть не хочу вдаватися у розклади в групі, у мене одне завдання – обіграти Бельгію"

Захисник збірної України Ілля Забарний поділили очікуваннями від матчу Євро-2024 проти Бельгії, який відбудеться 26 червня.


«Бельгія – дуже хороша команда з якісними та небезпечними гравцями. Всі ми розуміємо, яка на нас чекає гра і наскільки буде важко. Але я гадаю, що немає нічого неможливого. Їм потрібні очки, нам потрібні очки. А там уже побачимо.

Навіть не хочу вдаватися в те, які можуть бути розклади в групі, у мене одне завдання та одна мета – обіграти Бельгію. Я налаштовуюсь тільки на це.

Лукаку дуже габаритний, з великим досвідом. Добре знає, як прикривати м’яч і залишатися в цій позиції, створювати для себе простір. Дуже небезпечний у штрафному майданчику. Він має багато якостей, які він може використати, і завжди має шанси забити.

Для мене це буде гарний досвід, і я з радістю прийму цей виклик. Добре підготуюсь до нього і зроблю все, що в моїх силах. Я впевнений у собі і знаю, на що здатний.

Всі знають, що Доку - дуже швидкий футболіст, просто реактивний, з відмінною стартовою швидкістю. Він дуже небезпечний біля штрафного майданчика. А коли такі футболісти, маневрені та технічні, входять до штрафного майданчика, ти вже можеш просто не встигнути, або зробити фол. Час реакції, твоя позиція – треба враховувати дуже багато нюансів.

Де Брюйне – видатний гравець. Ми знаємо, що він може, які передачі віддає, скільки пробігає за матч, як накриває.

Звісно, про рівень цих футболістів можна говорити багато. Але для мене це нормально. Я виходитиму, знаючи, за рахунок чого ми можемо виграти. І я впевнений у своїх партнерах, у собі. Я знаю, що ми можемо це зробити», – сказав Забарний.