25 червня 2024 09:32
4

Екс-гравець збірної Румунії: "Ми вийдемо до 1/8 фiналу. Буде нічия зі Словаччиною, все вже вирішено"

Румунії та Словаччини може бути достатньо нічиєї, щоб пробитися до наступного раунду. Експівзахисник бухарестського “Рапіду” Денуц Лупу повідомив, що так має закінчитися очна зустріч.


“Ми вийдемо до 1/8 фіналу. Буде нічия зі Словаччиною, все вже вирішено. Було б шкода, якби обидві команди не пройшли далі.

Навіщо ризикувати? На цьому рівні гравці знають один одного і дуже добре ладнають. Тоді навіщо ризикувати тим, що хтось повернеться додому незадоволеним”, – заявив колишній футболіст.


Денуц провів у збірній 14 поєдинків в період з 1989 до 1998 року.

На Євро-2004 Данія та Швеція зіграли 2:2 та прокотили італійців. Скандинавську нічию назвали "біскотто".

Перед матчем шведи та данці говорили про можливу нічию. Але офіційного розслідування не було
Шведське видання Offside через кілька років після матчу опублікувало великий матеріал про матч із цікавими моментами:

на розминці захисник шведів Ерік Едман запитав данця Даніеля Йєнсена: «Ну що? 2:2?» Той усміхнувся: «Так, чому б і ні?» "Ок, ви пропускаєте першими", - відповів Едман.
під час матчу, за рахунку 2:1 на користь Данії, швед Андерс Андерссон кричав данцю Томасу Гравесену: «Чорт візьми, заспокойтеся!» "Так, але ви повинні хоча б атакувати", - відповів Гравесен, чия команда мала велику ігрову перевагу.

після фінального свистка воротар Данії Томас Соренсен побіг привітати нападаючого Швеції Маркса Ольбака – обидва грали за «Астон Віллу». Ольбак відмовився від обіймів: "Відпусти, відпусти, це ганьба".
 ***

«Я одразу був упевнений, що все так і буде, – напише пізніше в автобіографії Джованні Трапаттоні. – сказав другу-журналістові ще перед матчем, що ми вже вилетіли.

Президент УЄФА, швед Йохансон, обіцяв розслідування, якщо рахунок буде 2:2 або 3:3. Я все ще чекаю, коли воно розпочнеться...»

Нічия Данії та Швеції – останній біскотто на чемпіонатах Європи, на наступних трьох турнірах таких ситуацій не було. Але регламент не змінився, теоретично все можливо, тому командам надійніше самим вирішувати свої завдання, а не сподіватися на чесність суперників.

Детальніше на ua.tribuna.com:
https://ua.tribuna.com/uk/blogs/gianlucalapadula/2931857/?utm_source=copy

Лупу, йди в дупу
У мене теж немає сумніву, що румуни зі словаками зіграють договірняк. Таке вже бувало в історії чемпіонатів світу і Європи, і покарань за це ніколи не було.
Зрозуміло, дякую що повідомив, а то ми дуже переживали з цього приводу )))