24 червня 2024 14:38

Віталій МИКОЛЕНКО: "Я вже тренуюсь із командою повні два дні і готовий грати"

Захисник збірної України Віталій Міколенко на прес-конференції, присвяченій протистоянню з Бельгією, відповів на запитання, що цікавлять журналістів.

- Як твоє здоров'я? Готовий грати?

- Все добре. Я вже тренуюсь із командою повні два дні. Я дуже радий, що повернувся на поле. Готуюсь у звичайному режимі до матчу з Бельгією.


– Чим Україна планує здивувати Бельгію? Як збираєтесь стримувати Лукаку?


- Головною дисципліновано зіграти в обороні та в атаці. Тоді ми зможемо перемогти.

- Ти граєш у клубі з бельгійцем Амаду Онаною. Дружиш із ним?

- Ми не добрі друзі, але добрі товариші по команді. Якщо завтра він гратиме проти мене, то, звичайно, я намагатимуся стримати його. Це вражаючий гравець із вражаючою вартістю 50 млн на Трансфермаркеті. У мене там лише 25 млн (сміється).

– Що потрібно зробити збірній України, щоб зупинити де Брюйне?

- Ми всі розуміємо, що він найкращий асистент АПЛ і найкращий гравець Бельгії. Для мене буде важливо, що проти нас він не зробить жодного асиста і не заб'є. Тоді моя робота буде якісною, і я буду щасливий.


- Де у Бельгії слабкі сторони?


– Не можу назвати, але ми їх знаємо.

- Після матчу з Румунією на команди посипався шквал критики, хоч ти не грав. Це якось торкнулося тебе особисто?


- Я думав про критику та тиск, але я все це вже відчував на ЄВРО-2020. Після матчу з Румунією мені було легше впоратися з цим. Не тому, що я не грав, а тому що проходив через це. Знаю, як долати тиск та готуватися до наступної гри.


- Чи готуєтеся зіграти з Бельгією у п'ять захисників?


- Мені комфортно грати у такій схемі. Ми з нею показували добрий результат. Якщо тренер дасть нам таку установку, потрібно виконувати її на 100%.

- Румунія у двох вертикальних атаках дуже чудово проходила оборони Бельгії. Звертали на це увагу? Бельгійці дуже добре накривали румунів і завдяки швидкому пресингу створили багато проблем румунам.

- Так, ми звертали на це увагу. Не знаю, що сказати. Розбирали матчі Бельгії та дивилися їх моменти.

- У збірної України багато молоді. Що вона може дати команді?


- Учора ми грали у квадрат. Забарний зіграв за збірну близько 40 або більше матчів, але за віком він все ще в квадраті. Не скажу, що ми дуже омолодилися останнім часом. Потрібен баланс між досвідом та молоддю. Так, за статистикою, у нас наймолодший склад на ЄВРО, але я не бачу в цьому нічого такого. Це нормально.