24 червня 2024 13:12

Тренер Шотландії Кларк про аргентинського суддю на грі з Угорщиною: "Чому не призначили європейця? Пенальті був стовідсотковий, матч міг скластися по-іншому"

Стів Кларк незадоволений призначенням аргентинського судді на матч Євро-2024.


Збірна Шотландії поступилася команді Угорщини у третьому турі групового етапу чемпіонату Європи (0:1) та вилетіла з турніру.


Головний тренер шотландців прокоментував рішення аргентинця Факундо Тельо не призначати пенальті після падіння Стюарта Армстронга на 78-й хвилині матчу - Віллі Орбан завадив півзахиснику вийти віч-на-віч до воріт, але арбітри не побачили в цьому порушення.

«Чи я розмовляв із суддею? Він аргентинець, який сенс? Я не розумію, чому не призначили європейського суддю?


Не розумію, як ВАР може дивитися на це та казати, що це не пенальті. Це лише моя думка. Це стовідсотковий пенальті. Хтось мусить пояснити мені, чому це не пенальті.


Це стовідсотковий пенальті, і якби ми забили, матч міг би скластися інакше. Я можу висловитись і іншими словами, але не буду.

На матч чемпіонату Європи, можливо, краще було б призначити європейського арбітра. Але на ВАР були європейці. Можливо, суддя не зовсім чітко розглянув цей епізод на полі, але який сенс у ВАР, якщо він не втручається у подібні ситуації? Це пенальті», – сказав Кларк.