23 червня 2024 23:15

Напади в Дагестані: затримано главу району, дехто вже приплітає Україну

Главу Сергокалинського району Дагестану (РФ) Магомеда Омарова затримано у зв'язку з участю його синів у нападі на Махачкалу і Дербент, його усунуть з посади.


Джерело: російські пропагандистські агентства РИА Новости, ТАСС, Интерфакс


Деталі: У правоохоронних органах повідомили, що Омарова затримано у зв'язку з участю його синів у нападі на Махачкалу і Дербент.


РИА Новости з посиланням на джерело в силових структурах повідомляє, що він перебуває на допиті, а на джерело в керівництві регіону – що Омарова буде відправлено у відставку.


За даними "Интерфакса", трьома з чотирьох убитих бойовиків виявилися двоє синів і племінник глави району Дагестану.


Водночас, окрім нападів у Махачкалі та Дербенті, невідомі обстріляли машину з поліцейськими на площі села Сергокали, один працівник поліції поранений, повідомили в МВС по Дагестану.


Водночас бойове зіткнення правоохоронців із бойовиками в Дербенті триває, важко поранено начальника відділу поліції міста Дагестанські Вогні, повідомили в МВС по республіці. Пізніше він помер.


Разом з тим, поліція Дагестану спростувала повідомлення про захоплення заручників у храмі Махачкали. 19 осіб закривалися всередині з метою забезпечення власної безпеки, вони вже поза небезпекою, "заручників не було і немає", повідомила поліція. Пізніше людей, які ховалися в церкві в Махачкалі від терористів, вивели, повідомили РИА Новости в МВС регіону.


МВС пізніше повідомило, що силовики перекрили виїзди з Махачкали, оскільки спільники бойовиків можуть спробувати покинути місто.


Глава уряду Дагестану заявив, що напади в Дербенті та Махачкалі – це "спроба послабити консолідацію суспільства в багатонаціональній республіці". Він пообіцяв, що які б сили не стояли за цими діями, вони понесуть найсуворіше покарання.


Глава Інгушетії, зі свого боку, заявив, що події в Севастополі та Дагестані – ланки одного ланцюга, "вороги" нібито намагаються дестабілізувати обстановку всередині країни.


Водночас депутат Держдуми від Дагестану Абдулхакім Гаджиєв заявив, що за нападами в республіці стоять спецслужби України і країн НАТО.