23 червня 2024 22:46
3

Ілля ЗАБАРНИЙ: "Якщо я поїду на Олімпіаду, то пропущу підготовку сезону"

Центральний захисник збірної України та Борнмуту Ілля Забарний назвав причини, за якими не зможе поїхати на Олімпіаду-2024 під керівництвом Руслана Ротаня.

Ілля Забарний наразі виступає у складі збірної України на чемпіонаті Європи-2024, а вже в кінці липня розпочнуться Олімпійські ігри у Франції, де українська команда також візьме участь.


Однак центральний захисник Борнмута відмовився їхати на цей турнір з Русланом Ротанем і його командою.


«Перший раз Україна вийшла на цей турнір, дуже важливо, я все розумію. Але якщо я поїду на Олімпіаду, я пропущу підготовку сезону, відновлення, відпочинок.

Я не скажу, що це критично, але дуже важливо. Бо сезон в Англії – це ти цілий рік працюєш, в тебе майже кожен тиждень гра і дуже важливо правильно підготуватися».


Ілля зазначив, що не хоче мати ментальні проблеми через велику кількість футболу.


«Я не можу 24/7 грати в футбол, я дуже хочу, просто розумію, що якщо я буду скрізь, я можу вигоріти. Мені дуже сумно, що так є».

Футболіст сказав, що у Ротаня є ким грати і за його відсутності.


«Я вважаю, що хлопці, які не мають практики в своїх клубах, вони мають грати. Котрі заслуговують на свій шанс грати на такому турнірі, вони повинні їхати і отримувати досвід. Я розумію, що я поїду, можу і не підготуватися до наступного сезону, і забрати в когось місце.


Для мене важливо, щоб український футбол розвивався, тим паче в такому турнірі, щоб хлопці їхали і набиралися досвіду», – розповів Забарний в ефірі офіційного YouTube-каналу УАФ.

Я розумію, що за своїм рівнем, популярністю, престижем футбол на Олімпіадах відчутно поступається чемпіонатам світу, Європи, єврокубкам. Та ще й вікові обмеження ввели. І все ж жаль, що так виходить, адже звання олімпійського чемпіона вважаю найвищим у спорті. Ось у Динамо за всю майже 100-річну історію є лише один олімпійський чемпіон.
Сховати
Africanda-S, Таке "найвище", що футбольным клубам, гравцям, ФІФА та УЕФА плювати на неї.
Так може і за національну збірну не треба грати, якщо це заважає відпочинку та підготовки до сезону АПЛ у складі клубу, де треба буде боротись щоб не вилітити.