23 червня 2024 10:29

Євро-2024: найбільш вірогідний варіант із виходом третіх команд із груп A, С, D, E

Фото - https://depositphotos.com/ua/


22 червня матчем групи Е і двома зустрічами групи F завершився 2-й тур групового етапу чемпіонату Європи-2024. За його підсумками збірні Німеччини, Іспанії та Португалії забезпечили собі вихід до 1/8 фіналу турніру.


Відомо, що переможці груп B, C, E, F від самого початку мають певну перевагу. Вони отримають в 1/8 фіналу третю команду з іншої групи (так це було і на минулому Євро). Повідомляється, що зараз інші групи делегують по три команди. Наразі найбільш вірогідний варіант із виходом третіх команд із груп A, С, D, E:

A: Німеччина (вже вийшла), Швейцарія, Шотландія, Угорщина;

C: Англія, Данія, Словенія, Сербія;

D: Нідерланди, Франція, Австрія, Польща (вже вилетіла);

E: Румунія, Бельгія, Словаччина, Україна.

Цьому сценарію дають 31% ймовірності - згідно з підрахунками Football Meets Data. При цьому група D делегує три команди з імовірністю 99%, група E - з імовірністю 94%, група A - 69% і група C - 62%. Найгірша ймовірність відправити в плей-оф три команди у групи B - 36% і у групи F - 41%.

Таким чином, іспанці в 1/8 фіналу зустрінуться з третьою командою з групи A, D, E, або F. З величезною ймовірністю це буде або збірна з групи E, або збірна з групи F. Потрапити на команду з групи A іспанцям майже неможливо. Португалія в 1/8 фіналу зіграє з третьою збірною з групи A, B, або C. Переможець групи А (зараз це Німеччина) виходить на друге місце групи С (Данія).

Нагадаємо, 3-й тур чемпіонату Європи - 2024 стартує сьогодні, 23 червня, матчами Швейцарія - Німеччина та Шотландія – Угорщина (початок - о 22:00).