22 червня 2024 13:24

Джерело: Платов та інші представники PASS закінчать роботу в збірних України. Вони вказували тренерам, кого викликати та паралельно займалися агентською діяльністю

Журналіст Ігор Бурбас розповів, що за високою ймовірністю Гліб Платов на інші представники PASS найближчим часом більше не працюватимуть у збірних України.


«Коли прийшов Ребров у головну команду, з ним прийшла вертикаль всіх збірних, тобто йому підпорядкували. Тоді Гліб Платов, його помічник, порозставляв всюди, по всіх збірних, своїх PASSівських людей – їх називали кураторами. У кожній збірній: U-21, U-19, U-17, тощо. Всі вони – випускники цієї освітньої платформи PASS. Такі комп’ютерники та айтішники, в основному здебільшого не футбольні.

Коли Платов збирав Єзерського, Кузнєцова, Мороза та Михайленка, усіх тренерів збірних, то пояснював їм: «Дивіться, у вас є асистенти-куратори. Тепер не ви визначаєте кого викликати в збірну, а ось ваші ці тренери-аналітики». Я добре знаю, що кільком тренерам-аналітикам дзвонили ці тренери-аналітики і говорили, коли викликати в збірну, а кого – не викликати.

Ми бачимо зараз результат. U-17 на ЧЄ – провалено. U-19 – попереду. Зараз це Євро, і я після першого матчу від кількох людей чув, що PASS уже закінчив у українському футболі. Гліб Платов – out після Євро-2024.

У будь-якому випадку, з того, що я розумію, Ребров не буде «кришувати» Платова й залишати його. Тому що, я так розумію, Ребров сам розуміє, що це не працює так, як хотілося б. Йому теж потрібен результат.

Тут ще одна цікава історія була. У збірній U-21 там помічник Мельгоси – Кирило Мазур, також представник PASS. Його впіймали на тому, що він виконує функції агента і пропонує клубам УПЛ якихось гравців. Його зловили за руки і кажуть: «Стоп, ти тренер в U-21, чи ти агент, який хоче заробити?». Тому це все одне на інше наклалося.

Мені сказали, що після Євро-2024, дуже велика ймовірність, що PASS закінчує в наших збірних. Коли мені це говорять, то прямо розумію, що Гліб Платов стоїть на вершині цього. Як тоді? Всіх виженуть, а його – ні? А чому тоді? Всі інші погані, а він – хороший? Або всіх тоді, або нікого.

Я знаю, що Гліб Платов як мінімум досягнув своєї мети, тому що це вже не просто освітня програла, а агентська компанія. Вона називається не PASS, а PHENOMEN Sports. Там є чотири власники. Платова і Корнієнка розділяти не будемо – в них обох по 25%. Інших називати не буду, щоб не робити реклами, але там є четверо людей і акції по 25%. Вони вже займаються агентською діяльністю.

Наскільки я розумію, ця ініціатива позбутися PASS йде від Андрія Шевченка», – підсумував Бурбас.