21 червня 2024 21:52

Главу іспанської федерації Рочу вимагають усунути від футболу на 6 років за перевищення повноважень

Педро Роча може бути усунений від футболу на тривалий термін.


Кілька місяців тому голова Національного центру підготовки футбольних тренерів Мігель Галан подав скаргу, в якій звинуватив керівника Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) у порушенні виборчого регламенту та рішень генеральної асамблеї, а також у прийнятті рішень, що виходять за рамки його компетенції, включаючи скликання генасамблеї грудня 2023 року, де було затверджено зарплату нового керівника федерації та бюджет організації, продовження контракту з головним тренером збірної Іспанії Луїсом де ла Фуенте та інші рішення.

Спортивний суд Іспанії призначив слідчого, який вважав частину звинувачень необґрунтованими. Однак ще три порушення оцінюються як дуже серйозні, тому пропонується дискваліфікувати Рочу на шість років: за звільнення генсекретаря Андреу Кампса і розірвання контракту із зовнішнім юридичним радником Томасом Гонсалесом Куето без необхідних повноважень, а також за залучення федерації як приватний обвинувач у справі Луїса Рубіалеса, колишнього керівника RFEF.

Роча був обраний президентом Королівської іспанської футбольної федерації у квітні 2024 року. До цього часу він був виконувачем обов'язків керівника з усунення Рубіалеса.