21 червня 2024 19:11

Сергій РЕБРОВ: "Шапаренка УЄФА визнала гравцем матчу, а ви кажете, що в нього невдалий перший тайм"

Головний тренер збірної України Сергій Ребров прокоментував перемогу над Словаччиною (2:1) у другому турі Євро-2024.


- Що було складніше: підготувати команду фізично чи налаштувати психологічно?

- На жаль, збірну не можеш підготувати фізично. Ми зараз граємо кожні три дні, тому дуже важливе – це відновлення. Справді, розуміти, хто потрапить до основного складу – це було складно. Але вдячний усім гравцям. Усі, хто вийшов на поле, заслужили на цю перемогу. Як я й казав, зараз дуже важливо відновитися й чекати, готуватися до наступного матчу.

- Чудова гра, набагато краща, ніж з Румунією. Скажіть, будь ласка, трошки по гравцях. Заміна Мудрика чим викликана? І Шапаренко – трохи невдалий перший тайм, чому вирішили залишити й не замінити у перерві? (питання кореспондентки Tribuna.com Ірини Козюпи – прим.)

- А хто вирішує, що невдалий перший тайм? Шапаренка сьогодні УЄФА визнала гравцем матчу, а ви кажете, що в нього невдалий перший тайм. Вважаю, він відпрацював на команду. На жаль, він не забив, але в першому таймі ми більше оборонялися. Після перерви ми зробили висновки, трішки змінили нашу модель гри в обороні, тому мали набагато більше моментів у другому таймі.

Не вважаю, що Шапаренко не потрапив у гру.

Мудрик грає в іншу гру. Михайло – дуже швидкісний гравець, навіть у першій грі в нього були проблеми наприкінці гри. Сьогодні, коли ми перемагали 2:1, нам потрібні були свіжіші гравці, які будуть оборонятися. Вдячний Михайлові, він віддав сьогодні всі сили на полі, – сказав Ребров на пресконференції.