21 червня 2024 19:03

Лінекер про гру збірної Англії: "Лайно. Це вже як тактика: забити гол і триматися за нього. Їх не навчають грати інакше? Саутгейт має змусити їх грати вище"

Гарі Лінекер розкритикував гру збірної Англії


У другому матчі групового етапу Євро-2024 англійці зіграли внічию з Данією (1:1).

«Можна підібрати різні слова та лайки, якщо хочете, але це було лайно. Чи був тактичний прорахунок?

Дуже важко критикувати Гарета Саутгейта, тому що загалом він змінив долю збірної Англії у багатьох відношеннях. При цьому він опинився в оточенні справді талановитих гравців.

Ми досягли півфіналу чемпіонату світу, фіналу чемпіонату Європи, чвертьфіналу наступного чемпіонату світу, де, щиро кажучи, нам трохи не пощастило. Він дивовижний лідер, відмінний комунікатор, він змінив думку громадськості про національну команду та гравців.

Але тактично перший матч [проти Сербії]... І ми бачили це на інших турнірах. Англія починає добре, потім забиває гол і все змінюється, і це майже як тактика: забити гол і триматися за нього. Але гра вже відходить від цього. Вони можуть грати приблизно три хвилини в матчі. Їх не навчають грати інакше?

Якщо хтось каже, що збірна Англії не намагається чи не викладається на 100%, це нісенітниця. Вони просто трохи загубилися тактично. І це походить від тренера, на жаль. Саутгейт повинен змусити Англію грати вище як єдине ціле. Тому що зараз вони не єдине ціле.

Він казав: «Важко замінити Келвіна Філліпса». Я подумав: «О, та гаразд». [Адам] Уортон міг би легко впоратися з цим завданням. [Коббі] Майну міг би впоратися з цим завданням. Якщо хочеш двох опорних півзахисників, Гарет, ти можеш це зробити. Беллінгем міг би впоратися із цим завданням.

Боббі Робсон, Террі Венейблс сказали б: «Ось що ти маєш робити для команди. Це твоя робота". Футболісти завжди викладаються на повну. Але знаєте, що їм потрібне? Їм потрібно точно знати, що вони мають робити. Гарантую вам, гравці кажуть: «Нам потрібне керівництво і щоб нам сказали, як грати».

Я бачив це на турнірі за турніром з неймовірно талановитими гравцями. Потрібно бути сміливим. Не можна грати та турбуватися про слабкості своєї команди. Потрібно грати відповідно до сильних сторін своєї команди», – сказав колишній нападник збірної Англії Гарі Лінекер у підкасті The Rest Is Football.