21 червня 2024 15:15

"Вітесс" позбудеться ліцензії в понеділок. У нідерландського клубу немає банківського рахунку та бухгалтера

"Вітес" буде позбавлений ліцензії в понеділок.


Минулого тижня нідерландський клуб пропустив термін подання документації щодо збалансованого бюджету. Пізніше «Вітесс» представив бюджет, але він не дає достатніх гарантій для повноцінного завершення сезону і, отже, не відповідає вимогам.


У клубу також досі немає банківського рахунку та бухгалтера.


Раніше повідомлялося, що футбольна спілка Нідерландів схвалила передачу акцій «Вітеса» від російського власника Валерія Ойфа до фонду Vitesse voor Altijd, що мало дозволити команді уникнути втрати ліцензії. Також бухгалтери компанії BDO відмовлялися підписувати річні звіти, а банк ING мав намір розірвати відносини із клубом через зв'язки з росіянами.


«Вітесс» мав намір ініціювати поглинання, але їм не вдалося досягти угоди з найбільшим кредитором клубу Колі Перрі. Клуб заборгував американцеві понад 14 млн євро, але розраховував, що той піде на компроміс, оскільки у разі банкрутства він не отримає нічого від своїх інвестицій.

Таким чином, на зборах ліцензійного комітету у понеділок, ймовірно, буде ухвалено рішення про відкликання чинної ліцензії «Вітеса». Клуб зможе подати апеляцію, якщо представить план виправлення ситуації та гарантує наявність банківського рахунку та бухгалтера наступного сезону.