21 червня 2024 12:49

Лінекер про Кейна у збірній: "Йому потрібно грати набагато краще, він чудово забиває, але не створює собі простір. Саутгейт повинен сказати: "Мені потрібно від тебе більше, Харрі"

Гарі Лінекер вважає, що Харрі Кейн має покращити свою гру у збірній Англії.


Учора англійці зіграли внічию з датчанами (1:1) у 2-му турі чемпіонату Європи у групі С. Кейн забив гол на 18-й хвилині матчу.


«Чесно кажучи, я думаю, що Харрі Кейну потрібно грати набагато краще.


Я думаю, що він рухався мінімально, не прагнув опускатися, але навіть коли справді хотів, то рухався дуже мляво та незграбно. Це не допомагає.


Коли ти нападник, у тебе дві роботи: одна з них - забивати голи, і в цьому він чудовий. Але я думаю, що йому потрібно, щоб тренер сказав: "Мені потрібно від тебе більше, Харрі".


Я б очікував на це, якби виступив так. Йому протистоять три захисники, тому йому потрібно розтягнути позиції команди. Якщо ви можете швидко здобути м'яч, не доводиться бігти без нього 20 метрів. Він створює собі простір.


Він ніколи не був гравцем, який багато грає позаду. Якщо хтось знаходиться в центрі, а ви хочете, щоб він опустився глибше, спочатку йдіть туди, а потім опускайтесь. Так ви розтягнете команду.


Якщо у вас є хтось, хто це може зробити, це створює більше простору для півзахисників. На його захист скажу, що сьогодні та півзахисники не діяли активно. Тож це справа у всій команді.


Я думаю, що він дійсно засмучується, і коли він це робить, він опускається все глибше і глибше.


Він хоче відігравати свою роль в обороні. Але якщо ви все одно граєте досить глибоко, а ваш нападник опускається, це посилює проблему. Тоді у вас не буде мети попереду. Він має залишатися високо», – сказав колишній нападник збірної Англії Лінекер в ефірі ВВС One.