21 червня 2024 09:02
2

На "Партизан" буде тиск, бо потрапили на "Динамо", а не на "Фенербахче". Дуляй прокоментував жеребкування Лiги чемпiонiв

Ексгравець Шахтаря та колишній тренер белградської команди ігор Дуляй розповів сайту Sport-express.ua, хто є Партизану та якого футболу слід чекати Динамо.


Для Ігоря Дуляя протистояння з Динамо завжди мало принциповий характер, адже він багато років виступав за Шахтар, коли заруби між цими командами були просто вогняними. А у минулому сезоні він очолював Партизан. Тож те, що жереб звів фактично рідну команду Дуляя з колишнім запеклим ворогом, робить для нього відбір до Ліги чемпіонів особливо цікавим.


Коментатор Кирило Круторогов поспілкувався з легендою Шахтаря, який сприяв виходу Партизана в Лігу чемпіонів – з цього вийшло інтерв’ю для сайту Sport-express.ua.

«Я очікував, що Партизан отримає саме Динамо»

‒ Як у Сербії оцінили жеребкування Партизан – Динамо?


‒ Зараз уся увага на чемпіонат Європи, всі говорять про збірну. Інформація про жеребкування пройшла повз увагу більшості сербів. А от після Євро вони повернуться до цієї теми. Я сам очікував, що Партизан отримає саме Динамо. Адже було два варіанти – або Динамо, або Фенербахче. Тож мої очікування справдилися.


‒ Для Партизана потрапляння на Динамо – краще, ніж якби випав Фенербахче?


‒ Якщо подивитися, хто тренує Фенербахче (Моуріньо, – прим. К.К.), хто грає за цю команду (Джеко, Фред, Лівакович – прим. К.К.), то, звісно, краще було отримати Динамо.


З іншого боку, це створить додатковий тиск на Партизан, мовляв, вам дістався суперник простіший, аніж Фенербахче, тож зобов’язані проходити. Так що є свої мінуси. Не сумніваюся, що в Партизані вже почали вивчати Динамо. Прискіпливіше будуть дивитися на гравців киян і під час Євро.


‒ Те, що матч в Белграді проходитиме без глядачів через покарання від УЄФА – плюс для Динамо?


‒ Погано, що Динамо не може зіграти в Києві і буде змушене грати домашній матч десь за кордоном. Для Партизана це плюс. Так само і Партизан зіграє без вболівальників. Хоча на трибуни пустять дітей, і вони теж зможуть добре підтримувати свою команду. Очікую, що на матчі можуть бути присутніми десь 15 тисяч дітей. Але якби стадіон в Белграді був заповнений, Динамо було би значно важче.


‒ Яка з команд буде краще готовою до цих матчів?


‒ Для обох погано те, що часу на підготовку майже немає. Динамо навіть не встигне стартувати в чемпіонаті. Плюс деякі гравці будуть після Євро. Наш чемпіонат стартує трохи раніше. Але також часу на підготовку буде обмаль.


«Динамо грає жорстко, але в хорошому сенсі. Тренера Шовковського знаю, він прагне до справжнього динамівського футболу».


‒ Хто наразі є лідером Партизана?


‒ В команді чимало дійсно хороших футболістів. Бразилець Салданья – справжня зірка (17 голів, 5 асистів у минулому сезоні Суперліги Сербії – прим.К.К.), Северіна (8+1 у 30 матчах – прим.К.К.), кореєць Гох (1 гол у 17 матчах – прим.К.К.). Є ветеран Натхо, воротар Йованович. Є шість-сім футболістів, які грають разом щонайменше рік і є лідерами команди.


‒ Чи залишаться всі ці гравці до матчів проти Динамо або кого із них можуть продати?


‒ Можуть і продати. Але, наскільки я знаю, наприклад між клубом і Салданьєю є домовленість, що він залишиться на матчі кваліфікації і допоможе їх подолати, а вже потім його можуть продати. Думаю, з іншими гравцями також є подібні домовленості і цей склад залишиться. До того ж, кількох футболістів можуть ще й придбати.


‒ У який футбол буде грати Партизан під керівництвом Станойєвича?

‒ Ми працювали з ним разом. Він ‒ тренер, який передусім прагне до дисципліни. З ним команда пропускає мало м’ячів. Станойєвичу буде трохи легше, аніж було мені рік тому – не потрібно дуже міняти склад, кістяк команди сформований. Загалом він має молоду команду. Салданьї – 25 років, Северіно – 23, Гоху – 22. Більшість футболістів – ось такого середнього віку.


‒ Ви були присутнім на матчі Шахтар – Динамо у Львові, розумієте, в який футбол гратиме Динамо Шовковського. Тож який футбол ми побачимо у матчах Партизан – Динамо?


‒ Думаю, це буде обережний футбол з мінімумом моментів. Динамо ‒ також дисциплінована команда. Молоді футболісти, яким завжди готові допомогти досвідчені Ярмоленко та Шапаренко. Дуже хороший воротар Бущан. Команда грає жорстко, але в хорошому сенсі жорстко, у такий собі міцний чоловічий футбол. Тренера Шовковського знаю, він прагне до справжнього динамівського футболу, дотримуючись традицій. Динамо завжди є Динамо, незважаючи на ситуацію в країні. Шахтар і Динамо показують, що футбол в Україні має існувати далі. У Динамо завжди акцент на свою академію та своїх футболістів. Особисто для мене буде надзвичайно цікаво стежити за матчами Партизан – Динамо.


Автор – Кирило Круторогов


Фото: ФК "Партизан"

Автор – Кирило Круторогов. Кротоглоров знайшов собі нову роботу
Сховати
manowar, скоріш кроторогов)