20 червня 2024 22:36

Чому Павелко викинув Заварова зі збірної України і пропихнув Шевченка? Циганик розкрив правду щодо періоду Фоменка

Журналіст та коментатор Ігор Циганик пригадав, як у лютому 2016 року Андрій Шевченко розпочав тренерську кар'єру, увійшовши в штаб Михайла Фоменка у збірній України.


Легендарний ексфорвард зайняв місце іншого видатного динамівця Олександра Заварова, який був вимушений піти з команди, через що і не поїхав з синьо-жовтими на Євро-2016 до Франції.

Циганик дав оцінку таким тренерським перестановкам.

«Зараз я можу сказати, що це було правильне рішення. Тоді це виглядало не так. Я і сьогодні вважаю, що Заварова треба було залишати у штабі, але й вводити свіжу кров. Бо ну дуже ретроградно все виглядало. Дуже великий розрив існував між гравцями та тренером. Мала бути людина, яка мала це пов'язати».

Циганик вважає, що тодішня ФФУ повелася не дуже добре щодо Заварова, якого відчепили від команди.

«Щодо Заварова вони повелися не дуже коректно. Але те, що треба було щось робити – це точно. Андрій Павелко, кум Шевченка, попросив його ввести в штаб. І тоді було зрозуміло, що Шевченка готують на наступного головного тренера».

Журналіст також розповів про стосунки, які склалися між Шевченком та Фоменком.

«Комунікація була між ними нормальна. Фоменкові навіть легше стало, коли взяли Шевченка. Він вже зрозумів, що це його останнє Євро, далі він не працюватиме вже за будь-якого результату».

За його інформацією, тренування тоді вже проводив саме Шевченко.

«Фоменко усвідомлював, що Шевченко готує собі команду та готується стати головним тренером. Він на нього й переклав відповідальність за тренувальний процес та все інше. Люди розповідали, що весь тренувальний процес вже тоді вів Шевченко», – сказав журналіст у програмі YouTube-каналу «Ігор Циганик».