20 червня 2024 18:46
2

"Плювок в обличчя". Циганик виніс вердикт одному з найганебніших матчів в історії збірної України

На Євро-2016 збірна України під керівництвом вже покійного Михайла Фоменка підходила до третього туру проти Польщі з нулем очок і без шансів на вихід до плей-оф.


Однак той матч все одно увійшов до історії як один з найганебніших в історії національної команди.

На 90+2-й хвилині при рахунку 0:1 на користь поляків, замість нападника Романа Зозулі на поле вийшов опорний хав Анатолій Тимощук, для якого той поєдинок став останнім і рекордним 144-м за збірну.

Ігор Циганик згадав той епізод та розповів, що воно означало в глобальному сенсі.

«Це був плювок в обличчя, кінець Фоменка, кінець епохи. Це уособлювало собою останні півроку управління Фоменка, коли ти не розумієш взагалі що відбувається.

Ну це Євро, останні хвилини, програємо 0:1, давайте хоч гол заб'ємо, а ми знімаємо нападаючого і ставимо опорника, просто щоб він показав, що він там був... А у нього все одно це все позабирали», – сказав журналіст в ефірі YouTube-каналу «Ігор Циганик».
Пошана до зіркового ветерана завжди була нормою у всіх країнах і збірних. Ігор це зможе оцінити, коли Плюси дадаую йому гарного копняка, викинувши на вулицю.
Добре пам'ятаю той матч. Ганьба, це так. Але насправді Фоменко вже не керував збірною. На цьому матчі він сидів з кам'яним обличчям. Через втручання Павелка у справи збірної, протягування свого кума Шевченка у тренерський штаб, хамське відсторонення Заварова Фоменко опинився у ролі свого роду весільного генерала, який нічого не вирішує. Вважаю, що отака його поведінка у матчі з поляками - це свого роду демонстративний протест, "та пропади воно все пропадом", якось так.