20 червня 2024 13:08
1

"Оцю історію я Луческу ніколи не пробачу": Циганик згадав, як румунський тренер підставив збірну України

Журналіст та коментатор Ігор Циганик проаналізував ситуацію восьмирічної давнини, коли напередодні Євро-2016 сталася масштабна бійка між гравцями київського Динамо та донецького Шахтаря.


На початку травня 2016 року донецький Шахтар приймав київське Динамо у Львові в рамках матчу 24-го туру чемпіонату України.


На той матч кияни виходили вже в статусі володарів золотих медалей сезону 2015/16. Однак запам'ятався поєдинок навіть не стільки розгромною перемогою донеччан (3:0), а масштабною бійкою, що сталася наприкінці поєдинку та напередодні Євро-2016.


Журналіст Ігор Циганик переконаний, що вина за це лежить на тодішньому тренерові Шахтаря Мірчі Луческу, який провокував динамівців.


«Та бійка у матчі Шахтаря з Динамо це величезна винна Луческу. Чому саме Мірча? Динамо виграло чемпіонат завчасно, в одному з останніх турів вони грають проти Шахтаря.


І тут Луческу починає накручувати ситуацію, що вони несправжні чемпіони, всі матчі грають вдома, а ми літаємо. Ребров молодий тренер тоді, досвідчений би плюнув на це і відправив до Львова другий склад».

Циганик вважає, що досвідчений нині Ребров ухвалив би вже інше рішення в подібній ситуації.


«Ситуацiя була така: «вони несправжні чемпіони, ми не визнаємо їх чемпіонами, якщо вони нас не обіграють». І Ребров повіз туди основний склад. Ну не вези! Зараз би він 100% послав дублерів та дав відпочити футболістам перед чемпіонатом Європи».


Також журналіст зізнався, що не зрозумів вчинку Тараса Степаненка, який після третього забитого голу підбіг до вболівальників Динамо та почав вказувати на емблему Шахтаря.

«У Львові Шахтар перемагає по грі, величезна напруга, а Луческу накрутив не лише чужих, а й своїх. І Степаненко на цьому теж зривається і біжить до вболівальників Динамо показує логотип Шахтаря показує. Ну що ти показуєш? Для чого це робити?».


Циганик переконаний, що бійка, у якій брали участь гравці збірної України, дуже негативно вплинула на команду Михайла Фоменка на Євро-2016.


«Першим Степаненка вдарив Віда, потім ще хтось, а після вже Ярмоленко вдарив його по ногах. Далі біжить Кучер, б'є Ярмоленка і починається вся ця катавасія.


Усі гравці збірної... У матчі, який вже нічого не визначає. І ось цю історію я Луческу ніколи не пробачу», – розповів журналіст на ютуб-каналі «Ігор Циганик».

+