19 червня 2024 17:48

"Барса" близька до перепродажу 15% Barça Vision за 40 млн євро. Це дозволить клубу уникнути обмежень Ла Ліги без нових фінансових важелів та продажу гравців

"Барса" близька до угоди, яка дозволить їй здійснювати трансфери без обмежень.


Як повідомляє Mundo Deportivo, "блауграна" незабаром перепродасть 15% акцій Barça Vision, які належали німецькій компанії Libero Football Finance.


У серпні 2022 року Libero викупила частину Barça Vision (проект «Барси» з інтеграції всього цифрового контенту на основі Web3 та блокчейну, включаючи NFT та метавсесвіт), але не заплатила частину суми викупу. Через це каталонці звернулися до суду та почали шукати нового покупця.


Очікується, що 15% акцій Barça Vision, що належали Libero, будуть продані за 40 млн. євро. "Барса" вже перебуває на етапі розгляду контракту і сподівається офіційно оформити угоду про продаж наступного тижня. Компанія-покупець не називається.


Завдяки цьому продажу «Барселона» зможе завершити фінансовий рік із прибутком та дотриматися правила 1:1, що дозволить клубу витрачати всі гроші, отримані від продажу гравців та економії на їхніх зарплатах.


У «Барсі» пишаються потенційною угодою, бо змогли вкластися до бюджету без необхідності продавати гравців чи активувати новий фінансовий важіль.