19 червня 2024 14:21

Володимир БРАЖКО: "Треба вигравати. Шанси ще є, але вже немає права на помилку"

Півзахисник збірної України Володимир Бражко відповів на питання журналістів.


– Після матчу ви сказали фразу, що Румунія нічого такого не показала – вона розлетілася ЗМІ. Після аналізу матчу так само думаєте?


– По перше, я сказав це на емоціях і неправильно висловився. Я хотів сказати, що Румунія нічого не показала того, чого ми не очікували. Ми все очікували, але, я там продовжив фразу, що нам не вистачило концентрації. Так воно і вийшло. Там напівмомент, там напівмомент, і ось так склалася гра – 3:0. Я можу тільки привітати Румунію, а нам потрібно зациклитися на собі.


– Попереду поєдинок зі Словаччиною. Чи можете виділити когось з гравців?


– Нікого виділяти там не треба. Вони дуже сильні командою, ми це розуміємо. Сьогодні-завтра це побачимо. Я дивився трішки матч з Бельгією: вони знають, що робити на полі й командою, й індивідуально. Подивимося. Нам не треба їх боятися, а слід слідкувати за собою. Треба вигравати, бо шанси ще є, але вже нема права на помилку.


– Ти родом зі Запоріжжя. Наскільки тобі зараз важко бути в цій ситуації, представляючи місто, яке постійно під атаками?


– Не хочу виділяти тільки себе. Зараз складно всім українцям. Зараз у збірній багато хлопців з прифронтових міст. Я завжди на зв’язку зі своїми батьками і друзями, які в Запоріжжі. Звичайно, там майже кожен день обстріли. Вони тримаються і я за них дуже переживаю. Хочеться якомога більше радувати своєю грою за збірну всіх українців, але в матчі з Румунією це не вийшло. Зараз ми хочемо добре підготуватися до двох матчів, щоб це виправити, дати сили нашим воїнам, країні, всім українцям посмішку на обличчі. Будемо робити все від нас можливе.


– Те, що ви сьогодні на прес-конференції з Русланом Малиновським, це означає, що ви будете в основі? Чи ви найсміливіші?


– Не знаю, подивимося. Я нічого не можу сказати. Ще два дні до гри, тож подивимося.


– За останні два дні у соцмережах футболістів з’явилося багато постів, де вони вибачалися і так далі. Я вперше в історії таке пам’ятаю. Ви колегіально вирішували це зробити? Чи взагалі ви якось реагуєте на соцмережі після таких важких поєдинків? Чи краще туди не заходити?


– Після гри я намагався не брати телефон в руки, бо я знав, що там буде. Не заходив ані в Інстаграм, ані в Телеграм, ані в Ютуб. Неможливо було зайти, бо я знав, що там буде коїтися. Але ми заслужили цей хейт. Нам немає виправдання, ми були гірші. Десь цей хейт потрібно прийняти і пропустити через себе. У мене таке вперше в житті, що такий глобальний хейт. Але це заслужено. Треба пережити і зрозуміти, як нам далі грати і де ми знаходимося.


– Які у вас залишилися враження від атмосфери на стадіоні та підтримки вболівальників?


– Мені дуже запам’яталася атмосфера. Для мене це перший матч на великому і заповненому стадіоні, на якому близько 70 тисяч уболівальників. Була дуже чудова атмосфера. Мені дуже хотілося зіграти на чемпіонаті Європи, я довго до цього йшов, але потрібно покращувати гру.