18 червня 2024 21:49

ОККО в червні через атаки рф втратила дві нафтобази вартістю $8,5 млн

У червні внаслідок ворожих атак група компаній ОККО втратила дві нафтобази, попередня сума збитків оцінюється у $8,5 млн. Про це прес-служба компанії повідомила виданню Forbes Ukraine.Після цієї дронової атаки з метою подальшої безпеки компанія вирішила перейти на роботу «з коліс», тобто без накопичення пального на нафтобазі.


Як зазначається у повідомленні, протягом червня російські безпілотники атакували дві нафтобази ОККО, потерпілих немає, але зруйновано резервуари з пальним, інфраструктуру об’єктів і адміністративні приміщення.Зі слів віцепрезидента ОККО Юрія Кучабського, з метою подальшої безпеки компанія вирішила перейти на роботу «з коліс», тобто без накопичення пального на нафтобазі.


«Власний автопарк дозволяє нам це робити так, щоб клієнт не відчув перебоїв із постачаннями», – заявив він.Також ОККО розглядає варіанти оренди терміналів у сусідніх з Україною державах.Протягом 2022-2024 років було знищено чи зазнало значних пошкоджень низка нафтобаз і автозаправних комплексів компанії.


Загалом сума збитків, завданих групі компаній ОККО російською агресією, на сьогодні становить $70 млн.У березні 2023 року СЕО компанії Василь Даниляк розповів у інтерв'ю Forbes, що 2022-го російські військові знищили 13 500 т нафтопродуктів на нафтобазах ОККО, а також пошкодили чи окупували 46 АЗК.


Тоді загальні втрати компанія попередньо оцінила у $75 млн.7 червня 2024-го росіяни завдали удару по двох нафтобазах в Україні, повідомляв директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн, не вказуючи про які саме нафтобази йдеться. Тоді він наголосив, що атаки не вплинуть на наявність пального в Україні.


З початку року відомо про 10 атакованих нафтосховищ.