14 червня 2024 16:18
1

Тіберіу ГІОАНЕ: "Іноді дивлюся матчі "Динамо". Шовковський прийняв команду, коли вона перебувала на 5-6 місці і повернув її до чемпіонських перегонів"

Колишній легіонер "Динамо Тіберіу Гіоане згадав свої виступи за киян та оцінив нинішню команду "біло-синіх".


– Свого часу ви грали у Динамо разом із Ребровим, а також з Ярмоленком, який тільки розпочинав. Поділіться теплими спогадами про них.


– Дуже хороші, порядні хлопці. Пам’ятаю, Ребров був зразком для всієї команди. Ходив качатися у зал перед тренуваннями. Розповідав, підказував одноклубникам. Тому він і став хорошим тренером зараз. Плідно попрацював в Угорщині, де вивів Ференцварош у груповий турнір Ліги чемпіонів, проти Динамо грали. Думаю, у майбутньому його чекають ще кращі результати. Ярмоленко наближається до завершення своєї кар’єри. Можливо, почне працювати тренером. Або залишиться в Динамо і виконуватиме роботу в клубі. Це Євро для нього, мабуть, останнє.


– Ще один ваш екс-партнер Олександр Шовковський вже очолює Динамо. Матчі свого клубу уважно переглядаєте?


– Іноді дивлюся, так. СаШо прийняв команду, коли вона перебувала на 5-6 місці, і повернув її в чемпіонські перегони. Боролися за титул до останніх турів. Думаю, у нього величезний коефіцієнт перемог. Можливо й найвищий серед усіх тренерів Динамо. Йому довіряли – і у нього вдалося. Тепер чекаю на ігри Динамо в кваліфікації Ліги чемпіонів.


– Що не вдалося Луческу? Перший сезон Мірчі у Динамо виявився дуже хорошим, але потім…


– Важко мені оцінити. Я не бачив багатьох матчів тоді. Знаєте, як буває: щось пішло не так, результату немає, тренер страждає. Всюди, де тренував Луческу, в нього були хороші здобутки. І Динамо не стало винятком – у першому сезоні взяли чемпіонство і Кубок. Але потім – війна, все решта. Нелегко було.


Фото: ФК "Динамо"

Дуже поважаю Тіберіу, але це маячня. Шовковський прийняв команду, коли за втраченими очками Динамо поділяло 1 місце з Шахтарем.