13 червня 2024 12:46

FIFPro подала до суду на ФІФА через розширення клубного ЧС та односторонніх рішень за футбольним календарем

На ФІФА подали до суду через розширення чемпіонату світу.


Міжнародна федерація асоціацій професійних футболістів (FIFPro) та її члени подали позов до Міжнародної федерації футболу. Позивачі заперечують законність рішень ФІФА щодо одностороннього визначення календаря міжнародних матчів, зокрема, рішення про створення клубного чемпіонату світу 2025 року.


FIFPro разом з Асоціацією професійних футболістів Англії (PFA) та Національною спілкою професійних футболістів Франції звернулися до Комерційного суду Брюсселя та попросили передати справу до Європейського суду.

«Гравці та їхні профспілки постійно наголошують, що поточний футбольний календар перевантажений. Однак ФІФА не змогла конструктивно взаємодіяти чи вести переговори та в односторонньому порядку продовжила програму розширення змагань, незважаючи на протидію профспілок гравців», – наголошується у заяві FIFPro.


Клубний ЧС було розширено до 32 команд і триватиме 29 днів. Оновлений турнір передбачає участь 12 європейських команд, шести клубів КОНМЕБОЛ та чотирьох команд КОНКАКАФ. 2025-го він пройде в США з 15 червня по 13 липня.