13 червня 2024 09:27
1

Михалик – про Євро-2012: "Атмосфера на іграх у Донецьку була класною. На один із матчів до мене приїжджали друзі з Волині"

Колишній захисник збірної України Тарас Михалик поділився із Tribuna.com спогадами від Євро-2012.


"Донбас Арена" – класний стадіон. Були моменти, коли казали, що треба більше грати у Львові. Вважаю, що це всі розмови. Грати треба скрізь. Згадайте, який у нас гурт – Англія, Франція. Це дві серйозні команди, з якими було тяжко. Хоча з англійцями ми мали всі шанси на перемогу, якби цей злощасний гол нам зарахували. Все могло б бути тоді інакше.


Ми мешкали на базі донецького «Металурга». Ще раз наголошу, що «Донбас Арена» дуже крутий стадіон. Треба було виходити, грати та вигравати, а не думати, фартова арена чи ще щось. Хоча у футболі фактор форту ніхто не забирає – 100%, що є. Але, насамперед, все залежить від футболістів, команди та тренерів.


Атмосфера на іграх у Донецьку була класною. На один із матчів до мене приїжджали друзі з Волині. Справді, підтримка у нас була дуже крута – повний стадіон, також уболівальники співали гімн України та розмахували синьо-жовтими прапорами.


Просто матч на «Олімпійському» був нашим дебютом на Євро, для мене ця арена рідніша, вона вміщує більше вболівальників, тож ця гра так запам'яталася. Але що у Києві, що у Донецьку атмосфера була досить крута. Люди з українськими прапорами так само співали та підтримували нас. У цьому плані все було доволі круто», – сказав Михалик.

Не можу погодитися з Михаликом. Та він і сам собі суперечить. Фартові і нефартові стадіони існують і це всім очевидно. Просто варто порівняти результати матчів збірної України у Львові і в Донецьку. Різниця колосальна. І атмосфера, або, іншими словами, аура, в Донецьку ніколи не була такою палкою, як у Львові чи Києві.