12 червня 2024 12:40

Директор "Дружби": "Знімаємо команду. Автобус зупинять дорогою на гру і всій команді випишуть повістки. Що ми робитимемо?"

Директор «Дружби» Ігор Дегтяренко підтвердив Tribuna.com, що клуб знімає команду зі змагань наступного сезону.


– З'явилася інформація, що «Дружба» вирішила не виходити на старт наступного сезону, незважаючи на те, що вийшла до Першої ліги за підсумками минулого.


- Так воно і є.

- В чому причина?


- Закон про мобілізацію. З липня місяця людей зупинятимуть на вулицях і таке інше. Ми не можемо нашим людям забезпечити безпеку, ми не маємо таких важелів, щоб забронювати їх. УАФ, на жаль, для футболістів нічого не зробила. Ми просто не зможемо із цим боротися.

Десь автобус зупинять дорогою на тренування чи гру і всій команді випишуть повістки. Що ми з цим робитимемо далі? Тільки тому, що ми не можемо забезпечити людям нормальну роботу і будь-якої миті ключових гравців можуть забрати до армії. Нема куди подітися, це війна.


– Це вже остаточне рішення?

– Так. Ми попросили на рік. Може, за цей час війна закінчиться, побачимо.

– Що ви маєте на увазі, коли кажете на рік?


– Щоб за нами залишили місце у ПФЛ на рік, хоч би у Другій лізі. У Першій лізі за нами ніхто не зарезервує, зрозуміло. Іншого виходу немає, на жаль.


Зараз і в інших клубах таке розпочнеться, це сто відсотків, коли прийде липень. Ви ж розумієте, що не всі футболісти хочуть іти у військкомати. А ми не можемо змусити їх, хоч у нас усі підлягають мобілізації. Що я робитиму з цим? Ми ж не можемо зробити відстрочку від мобілізації, у нас немає таких важелів. Нас не можуть забронювати. Ось тільки тому знімаємось.

– Клуб продовжить функціонувати, так? Ви лише дорослу команду не заявляєте?


– Так, клуб функціонує. Допомагатимемо діткам, у нас є договір. Наші дітки їздять до Кагарлика на тренування. ЗСУ, звичайно, продовжимо допомагати.


– А дорослу команду відповідно розпустили, так?


– Так. Ми їм запропонували, коли відчиниться трансферне вікно, щоб вони переходили. Думаю, завдяки грі за «Дружбу» вони знайдуть собі місце.

Так краще, ніж потім знятися посеред сезону. Хоча для нас це й дуже болісне рішення, бо лише виграли Другу лігу та піднялися до Першої. Ми ж цю команду вирощували ще з аматорського футболу. Але такою є ситуація в країні, – сказав Дегтяренко.

У сезоні 2023/24 «Дружба» виграла Другу лігу та вийшла до Першої.