11 червня 2024 18:05

Дешам: "З віком я став приймати рішення, думаючи про збірну Франції, а не про себе"

Головний тренер збірної Франції Дідьє Дешам розповів про зміни тренерських пріоритетів у ході своєї професійної кар'єри.


«З досвідом я став спокійнішим. Я вже не такий запальний, яким міг бути на початку тренерської кар'єри, після кількох років роботи. Я несприйнятливий до всього, що можуть говорити про нас у засобах масової інформації — по телебаченню чи в друкованій пресі. Це дає мені душевний спокій. Якщо на мене чиниться тиск, це просто адреналін, і він з'являється лише тому, що ми досягли успіху і перемогли.

Найголовніше це те, що перед нами. З'являються нові цілі, еволюціонують гравці, гравці, які перестають добре взаємодіяти один з одним. Є лише одна істина, яка має значення. Вона на полі. Людська сторона побудови добре збалансованої команди дуже тендітна, але цікава. Це призводить до безлічі роздумів та дискусій з моїми технічними помічниками, але мені подобається працювати і поодинці і вибирати. Ухвалюючи рішення, я думаю, як буде краще для французької збірної, а не для мене», — наводить слова Дешама офіційний сайт УЄФА.