8 червня 2024 23:19

"Трансфер Брагару до "Динамо" – це гордість". Тренер "Чорноморця" висловився про новачка киян

Помічник головного тренер Чорноморця Андрій Глущенко висловився про вінгера Максима Брагару, який перейшов до Динамо.


- Днями Максим Брагару підписав контракт із Динамо. Якими були напутні слова тренерського штабу Чорноморця?


– Я не можу сказати, що зібралися всі і проголошували напутні слова. Скажу від себе: можу тільки порадіти за Макса. Він прекрасний футболіст і, що дуже важливо – прекрасна людина. Хочу, щоб все у нього вдалося. Реально талановитий хлопець. Думаю, ви помітили, що у нас в Україні мало футболістів, спроможних взяти м’яч біля своїх воріт і на дриблінгу пройти через усе поле. Брагару це вміє.

Зараз футбол – це схеми, тактика, взаємодія команди. Але бракує індивідуально яскравих гравців. Раніше, якщо ти не вмів обіграти одного-двох, тебе б у команду не взяли. А зараз, коли бачимо таке, навіть дивуємося: "Нічого собі! Вміє обіграти один в один!" Звикли – пас-пас, пас-пас. Трансфер Брагару до Динамо – це гордість для нашої команди. Бажаю йому всього найкращого.

– Не сумніваєтесь, що "потягне" рівень основного складу Динамо?

– Час покаже. Якими будуть тактичні схеми, яку позицію йому довірять. У нас Макс не грав лише у воротах, хоча Роман Йосипович обіцяв його туди поставити, бо він найкраще ногами вміє (Усміхається). Думаю, Брагару принесе користь Динамо. А все решта залежить від нього.


Фото - ФК Чорноморець