7 червня 2024 17:24

УАФ підписала угоду з "Манчестер Сіті" - 25 українських тренерів пройдуть навчання та стажування в англійському клубі

УАФ повідомила про укладання угоди з «Манчестер Сіті» про навчання та стажування українських тренерів у футбольній системі клубу.


УАФ сформує команду з 25 тренерів, які візьмуть участь у стажуванні та навчанні в англійському клубі. Кандидати мають підтримувати філософію УАФ, мета та завдання якої – якісне виховання юних футболістів через сучасні методики тренувального процесу для виведення українського футболу на високий міжнародний рівень через підготовку гравців високого рівня як для клубних команд, так і для юнацьких, молодіжних та національної збірної команди України.


Також УАФ оприлюднила вимоги до кандидатів, згідно з якими відбудеться відбір спеціалістів для навчання у структурі англійського клубу:


- Необхідно мати тренерську ліцензію категорій "С", "В" або "А" УЄФА.

- Бути тренером-практиком, який працює з дитячо-юнацькими командами та досвідом роботи з футболістами різного рівня та кваліфікації.


- Тренер має вміти кваліфіковано та систематично передавати набуті знання своїм колегам в Україні.


- Він має також впроваджувати набуті знання у щоденний тренувальний процес для розвитку та прогресу українських футболістів, мати бажання та готовність до постійного навчання: практичне стажування, теоретичні заняття, zoom-конференції, електронне листування. Систематичний аналіз, звітність та зв'язок з набутих знань.


- Кандидатам необхідно володіти вільною розмовною англійською мовою, мати навички роботи з комп'ютером на рівні користувача: створення презентацій, робота з електронними документами, електронною поштою, робота з відео (монтаж, нарізка), а також документи для вільного перетину державного кордону України.