7 червня 2024 08:04

Фанату "Арсеналу", який боднув Кіна головою, заборонили відвідувати матчі та призначили 80 годин робіт. Бійка почалася після того, як уболівальник назвав Роя "дрочилою"

Фанат «Арсеналу» було покарано за удар Роя Кіна головою.


Як повідомляє The Telegraph, 43-річного Скотта Лоу, який бадьорив Кіна головою під час матчу проти «Манчестер Юнайтед», було визнано винним у нападі.


Під час гри Лоу сидів поруч зі скляною студією Sky Sports, коли зробив «непристойний жест» у бік Кіна, коментував зустріч. Вболівальник зобразив рукою, що мастурбує – так він невербально назвав Кіна «дрочилою». Лоу підтвердив це і повторив жест у суді.


Лоу стверджував, що йшов у туалет, коли Рой напав на нього і назвав «товстим мудаком». Кін сказав, що Лоу вдарив його головою з такою силою, що Роя відкинуло назад через двері.


"Я не очікував, що це відбудеться на робочому місці", - додав Кін.


На записах, показаних у суді, видно, як лікоть Кіна торкнувся обличчя Лоу під час бійки. Однак Рой сказав, що намагався «схопити» нападника, щоб «не дати йому піти». Він також заперечував твердження Чарльза Шеррарда, адвоката Лоу, що він насолоджується своїм чином "крутого хлопця".


Шеррард посилався на жорсткий підкат Кіна проти Альфа-Інге Хааланда, батька нападаючого «Ман Сіті» Ерлінга, в 2001 році, а також на його вилучення за те, що він наступив на тренера збірної Англії Гарета Саутгейта, тоді гравця «Крістал Пелас», в півфіналі Кубка Англії у 1995 році.


Фанат «канонірів» заперечував напад на Кіна, який у результаті бійки отримав забиті місця. Лоу заявив, що був «жаханий» від колишнього гравця «МЮ», якого він звинуватив у тому, що той ударив його ліктем в обличчя.


Виносячи вирок, суддя назвав доводи Лоу «хибними» і назвав його напад на Кіна «навмисним».


Крім заборони на відвідування футбольних матчів, Лоу було наказано 80 годин неоплачуваних робіт, а також сплатити судові витрати у розмірі 650 фунтів та компенсацію жертві у розмірі 114 фунтів.