2 червня 2024 14:14

Ліберальні демократи пообіцяли показати 10 матчів АПЛ безкоштовно у разі перемоги на Парламентських виборах

В Англії перед виборами запропонували безкоштовно показувати матчі АПЛ на телебаченні.


Партія ліберальних демократів, третя за популярністю у Великій Британії, обіцяє показ 10 матчів Прем'єр-ліги на загальнодоступних каналах у разі перемоги на Парламентських виборах, що відбудуться у липні.

Ліберальні демократи заявили, що фанатам, які хочуть дивитися ігри по ТБ, доведеться платити сотні фунтів на рік, оскільки ігри показують різні платформи підписки, включаючи Sky Sports, TNT Sports і Amazon Prime Video.


Крім того, вони пообіцяли, окрім 10 ігор АПЛ в ефірі BBC та ITV, також показати 10 ігор чемпіонату Шотландії та 20 ігор Чемпіоншипу.


Партія пояснила ВВС, що для реалізації планів внесе поправки до закону про телерадіомовлення від 1996 року, який дає право державному секретареві з цифрових технологій, культури, засобів масової інформації та спорту складати список спортивних заходів, що відповідають «національним інтересам».


Права на трансляцію цих спортивних подій мають бути запропоновані основним безкоштовним мовникам на «справедливих та розумних умовах». Для цього потрібно, щоб більшість депутатів підтримала зміни до закону.


Лідер ліберальних демократів сер Ед Дейві заявив: «Уряд консерваторів підвів футбольних фанатів: від порушення обіцянки створити футбольний регулятор до дозволу жадібним мовникам приховувати матчі Прем'єр-ліги від мільйонів людей. Нам потрібно скасувати платний доступ та повернути ігри Прем'єр-ліги країні. Це скандал, що країна позбавлена можливості спостерігати за найкращими командами».


Представник Консервативної партії заявив: «Ліберальні демократи просто вигадують якісь речі. Вони не можуть змусити телекомпанії знизити ціни на підписку чи футбольні клуби здешевити квитки, і уряд, як і раніше, має намір створити незалежний футбольний регулятор».