1 червня 2024 14:07

"Барса" хоче Амаду Онана і готова купити його за ціною не 60, а 40 млн євро. "Евертону" потрібно продавати до 30 червня через ФФП

"Барселоні" цікавий опорник "Евертона" та збірної Бельгії Амаду Онана.


Каталонці зацікавилися 22-річним гравцем якийсь час тому, спортивний директор «Барси» Деку вважав Онана ідеальним посиленням. Клуб поспілкувався з гравцем, щоб з'ясувати, яка ситуація довкола нього, але «Евертон» запросив понад 60 мільйонів євро. Через це «Барса» відмовилася від подальшої роботи з угоди.

Тепер ситуація повністю змінилася, оскільки «Евертону» необхідно до 30 червня продати кількох гравців, аби вписатись у вимоги фінансового фейр-плей.

«Евертон» не хотів продавати своїх найкращих гравців за зниженою ціною, але на клуб тисне час, а пропозицій щодо футболістів немає. "Барселона" уважно стежить за ситуацією. Новому тренеру синьо-гранатових Хансі Фліку подобається Онана, сам футболіст був би радий продовжити кар'єру на "Камп Ноу". Проте економічні проблеми давлять і на «Барселону»: поки що клуб не готовий до трансферної активності до 30 червня. Ситуацію може змінити лише дуже приваблива ціна на Амаду.

Інтерес до ситуації навколо Онана виявляють кілька клубів, у тому числі «Баварія». Як повідомляє Diario Sport, Деку запевнив агентів гравця, що «Барса» готова поборотися за нього за ціною 40 мільйонів євро.

Цього сезону Онана зіграв 37 матчів за «Евертон», забив три голи та зробив одну результативну передачу, а також отримав п'ять жовтих.