31 травня 2024 11:37

У ЛНЗ ще не ухвалили рішення щодо майбутнього екс-динамівця Олійника

Технічний директор ЛНЗ Андрій Колесник сказав, що клуб ще не ухвалив рішення щодо майбутнього півзахисника команди Дениса Олійника.

- Як оціните дебютний сезон ЛНЗ в УПЛ?

– Перший сезон в УПЛ для ЛНЗ та для Черкас, гадаю, можна впевнено вважати вдалим. У клубу було небагато часу після перемоги у стикових матчах за право грати в УПЛ для того, щоб підняти свій рівень до стандартів найвищого дивізіону. За великим рахунком, у нас було лише один місяць, за який змогли впоратися із завданням. Необхідно наголосити на професійній роботі нашого спортивного директора Євгена Володимировича Тарасенка, який у стислі терміни зміг домовитися про всі необхідні нам трансфери для посилення складу.


Тому ми розпочинали сезон не як аутсайдер і впевнено пройшли всю дистанцію. А завдяки вдалій зимовій трансферній кампанії завершили дебютний сезон в УПЛ у верхній частині турнірної таблиці, перебуваючи у групі лідерів, які набрали понад 40 очок.


Ми змогли набрати очки у матчах проти таких команд, як «Динамо» та «Дніпро-1» – це можна занести до активу. Але при цьому втрачали бали проти всіх команд, які завершили чемпіонат у зоні вильоту, що стало для нас невеликим розчаруванням. Тому сезон загалом вдалий, але не такий стабільний, яким міг бути.

- Чи плануєте продовжувати співпрацю з Дулубом?


– На це питання клуб відповість лише офіційно на своїх ресурсах.

– Команда була чи не найвіковішою у лізі, але тепер із неї йдуть вікові гравці (Олійник, Ковальов). Берете курс на омолодження?

– У футбол грають не цифри у паспорті, а футболісти. Денис Олійник забив 3 голи минулого сезону і приніс команді 6 очок. Його внесок у підсумковий результат дуже вагомий. І я не знаю, звідки у вас інформація, що Олійник залишає ЛНЗ? Рішення про його майбутнє ще не ухвалено.

Ми не намагаємося штучно знизити середній вік команди, ми намагаємось зробити її сильнішою. Очевидно, що молодші футболісти атлетичніші, що важливо для сучасного футболу, але роль досвіду знецінювати не можна. Головне, щоб досвідчений футболіст міг витримувати необхідний рівень інтенсивності, сказав Колесник.