31 травня 2024 10:01

Iлля ЗАБАРНИЙ: "У "Борнмуті" є тиск – це як боротися за чемпіонство, але тут боротися за виживання"

Захисник «Борнмуту» Ілля Забарний розповів про тиск під час матчів в АПЛ та про те, як змінився рівень інтересу до клубу у місті в міру покращення результатів.

– Ти прийшов у «Борнмут», де тиску як такого немає, хіба що, можливо, цінник. Це в плюс зіграло чи мінус – як ти бачиш?


– У «Борнмуті» є тиск – це як боротися за чемпіонство, але боротися за виживання. Це також дуже впливає. Пам'ятаю, були дуже важкі ігри минулого сезону, коли нам потрібні були дуже очки, кожна помилка – ти можеш вибути через це.

Я бачив, що на гравців дуже великий тиск. Може, це не «Челсі», не топ-клуб, якому потрібно кожну гру вигравати, але насправді, перебуваючи всередині колективу, я відчуваю, що ми виходимо на кожну гру – і всі хочуть лише виграти, іншого немає. І не має значення, проти кого ти граєш.


І це мене дуже дивує, бо «Борнмут» виборював виживання, а зараз він може виходити з будь-яким суперником і грати на рівних. У нас справді є гравці, які можуть робити різницю.


Думаю, влітку ще приїдуть, і в нас буде ще краща команда, бо в нас уже будується футбольна база – гадаю, через півтора роки вона буде готова. Там уже 16 полів. Футбол зараз у Борнмуті дуже розвивається, бо прийшли нові власники.


Розмовляв із одним фанатом. У нього 2 сини, і вони – уболівальники. Він каже, що якщо взяти «Борнмут» 5 років тому – приходиш до школи будь-якої, і ніхто там не стежить. Зараз якщо ти прийдеш до школи і спитаєш дітей – вони абсолютно підтримують «Борнмут», – сказав Забарний.